Horror rezsire készülhetnek azok, akik ezt nem lépték meg: milliókat érhet egyetlen papír

Pénzcentrum   
  Megosztom
Horror rezsire készülhetnek azok, akik ezt nem lépték meg: milliókat érhet egyetlen papír

Rengeteg többgenerációs házban élő kapta már kézhez azt az igazolást, amely több rezsicsökkentett árú gázmennyiségre jogosítja az ingatlant. A Pénzcentrum szakértők segítségével járt utána annak, hogy ingatlanpiaci szempontból milyen előnyökkel járhat a rezsikedvezményre jogosító igazolás.

Szeptember elején jelent meg a rendelet, amely megváltoztatta a rezsiemelés szabályait. Ennek értelmében azok a jogilag egy ingatlanon élő, egy mérőórát használó, de több családból álló lakóközösségek (magyarul a többgenerációs házban élő családok, vagy azok akik például egy telken, de külön-külön házban élnek) többszörösen (a rendelet szerint egy ingatlanon belül maximum 4-szer) is igénybe vehetik majd a továbbra is rezsicsökkentett áron elérhető gázmennyiséget, azaz havonta 144 köbmétert.

Ahogy a Pénzcentrum cikkéből kiderült, a papír megléte vagy nemléte akár tízmilliós különbséget is okozhat ezeknek az ingatlanoknak az áraiban. Illetve az is könnyebb helyzetbe kerülhet, aki szabadulna a nagyméretű házától, mert a szakemberek szerint az igazolással jelentősen csökkenthet az eladás időintervalluma.

Hol lehet hozzájutni ilyen igazoláshoz?

A szükséges igazolást a lakrészek számáról a település jegyzője állítja ki, azt viszont már a fogyasztónak kell eljuttatnia a szolgáltatóhoz. De vajon az ingatlanpiacon is előnyt jelenthet, ha egy többgenerációs ház jogosult az új rezsikedvezményre? A Pénzcentrum most szakértők segítségével járta körbe a kérdést.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rezsicsökkentés

rezsinövelés

gáz