Itt a bejelentés: drágul a lakossági piaci gáz, ezért újra lehet diktálni a fogyasztást

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Itt a bejelentés: drágul a lakossági piaci gáz, ezért újra lehet diktálni a fogyasztást

Mivel változik a lakossági piaci ár, az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. most is diktálási lehetőséget biztosít. Ez azt jelenti, hogy október 1. és október 15. között minden lakossági földgázügyfél bediktálhatja az október elsejei óraállását.

Augusztustól a lakossági fogyasztók (az egyetemes szolgáltatás keretében) csak 63 645 MJ/év (legalább 1729 m3/év) fogyasztásig kapják rezsicsökkentett áron a gázt, felette a mindenkori versenypiaci költségeket tükröző árat kell megfizetni. A Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) nyáron kiadott rendeletében földgáznál augusztus elsejétől szeptember 30-áig 21,416 forint/MJ lakossági piaci árat határozott meg. Október elsejétől pedig a 2022. október–december hónapokra 22,002 forint/MJ áron vételezhetnek földgázt az átlagfogyasztás felett vételező ügyfelek - írta a 24.hu.

És mivel változik az ár, az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. most is diktálási lehetőséget biztosít. Ez azt jelenti, hogy

Az MVM közleményében hangsúlyozza, hogy a MJ-ra vetítve alig egyforintos árváltozás csak azokat a földgázügyfeleket érinti, akiknek a fogyasztása meghaladja az átlagfogyasztást (63 645 MJ/év, legalább 1729 m3/év). Ha köbméterre átszámolva nézzük, akkor majdnem 22 forintos az áremelkedés.

A mérőóraállás rögzítése munkaidőn kívül is, 0-24 órában lehetséges az MVM Next online ügyfélszolgálatán vagy az MVM Next appban, illetve telefonon keresztül, automatikus diktálással (a 06 1 237 7777 számon, vezetékes telefonról pedig a 06 80 40 55 40 számon is). Az árváltozás miatti diktálás időszakában kivételesen október 15-ig regisztrálás nélkül is lehet diktálni, itt, a legalsó bal oldali menüpontban.

Ha az adott pillanatban nem érhetők el a vonalak vagy az online felület, és az ügyfél mindenképpen diktálni szeretne, az MVM Next javasolja ügyfeleinek, hogy ilyenkor próbálják meg később, kevésbé frekventált időpontban leadni mérőállásukat. Időpontfoglalást követően az MVM Next ügyfélszolgálati irodáin is megadható a mérőállás. Ebben az esetben a szolgáltató kéri ügyfeleit, hogy vigyenek magukkal egy friss számlát a gyorsabb azonosítás és ügyintézés érdekében.

Az MVM Next részletes, számos kérdésre választ adó tájékoztató weboldalt állított össze.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gáz

piaci ár

gázár

lakossági piaci ár

ársapka

rezsinövelés