Tömeges bezárások jöhetnek vidéken: a túlélésért küzdenek a fitnesz- és edzőtermek

MTI   
  Megosztom
Tömeges bezárások jöhetnek vidéken: a túlélésért küzdenek a fitnesz- és edzőtermek

A hazai fitnesztermek üzemeltetőinek az energiaválság nagyobb sokkot okozhat, mint a Covid-időszakában meghozott intézkedések, ezért a piac bővítésével, új előfizetési megoldásokkal és tömeges sportrendezvényekkel küzdenek a fennmaradásért.

Nyárasdi Zsolt, a Magyar Fitnesztermek Országos Szövetségének (MAFORSZ) elnöke ennek kapcsán bejelentette, hogy az idei sporthét alkalmából pénteken elindítják a Hunactive elnevezésű programsorozatukat. Hangsúlyozta, hogy a lakossághoz mérten Magyarország jelentős elmaradásban van a rendszeresen sportolók arányát tekintve, a mutató mintegy 4 százalékot tesz ki, szemben például a svédországi 9 százalékkal, vagy az uniós átlag 6 százalékkal.

Nyárasdi Zsolt példaként említette, hogy nagyon alacsony a hosszú távú bérletet vásárlók aránya, ami kiszámíthatatlanná teszi a működést, ezért el kell gondolkodni új, hosszabb távú elköteleződéssel járó előfizetések kidolgozásán.

A sporthét alkalmából a MAFORSZ, a Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség, a Magyar Erőemelő Szövetség és a Sportegyesületek Országos Szövetsége közösen elindítja a Hunactive programsorozatot.

Pénteken megmozgatjuk a Lánchidat, körbefutjuk Magyarországot, és leevezzük a Dunát

- utalt a programokra Nyárasdi Zsolt, aki emlékeztetett rá, hogy a pandémia a hazai 8-900 edzőtermek körülbelül tíz százalékát tönkretette. Arról is beszélt, hogy a továbblépéshez elengedhetetlen lenne a hazai és uniós pályázatok nagyobb arányú igénybevétele, illetve a lehetőségek jelentős bővítése.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vidék edzőtermek

helyzetkép

rezsinövekedés