Gigaberuházás: milliárdokból épül a Pick Szeged Zrt. új üzemének építése

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás: milliárdokból épül a Pick Szeged Zrt. új üzemének építése

Elkezdődött a Pick Szeged Zrt. új szalámiüzemének építése Szegeden a Szabadkai úton - közölte a Bonafarm csoporthoz tartozó élelmiszeripari cég vezérigazgatója pénteken.

Takács István, az alapító, Pick Márk húsüzeme megnyitásának 135. évfordulója alkalmából állított emléktábla avatásán azt mondta, a kapacitásbővítést a cég termékei iránti megnövekedett kereslet tette szükségessé.

A vezérigazgató hangsúlyozta, egyértelműen a téliszalámi a cég főterméke. Míg a cég kezdetben csak Szegeden és környékén értékesítette termékeit, ma már a vállalat 32 érlelőkamrában egyszerre több mint egymillió rúd téliszalámit érlel.

A téliszalámi receptje a technológiai fejlődésektől eltekintve másfél évszázada változatlan: kiváló minőségű, legnemesebb sertéshúsrészek felhasználása, egyedi, a szalámimester által titokként őrzött fűszerezés, füstölés és 90 napig tartó érlelés, amely során a speciális mikroklímán megélő penészgomba szürkésfehér penészréteget képez a rudak felületén, amely nemcsak különös megjelenést, hanem egyedi ízvilágot is biztosít

- tudatta a szakember.

A Pick Szeged Zrt. évente 10 ezer tonna szalámit, s ezen felül 30 ezer tonna húskészítményt gyárt, árbevétele tavaly meghaladta a 70 milliárd forintot. A cég termékeit 35 országba exportálja. A vállalkozás négy hazai üzemében 1800 munkavállalót foglalkoztat

- közölte Takács István.

A vezérigazgató felidézte, a cég 1869-ben váltotta ki iparengedélyét, kezdetben bár gyártott tartósított húskészítményeket, de kereskedett búzával és paprikával is. 1883-ban döntött úgy, hogy elsősorban a szalámigyártásra kíván majd fókuszálni, 1887-ben pedig a mai Guttenberg utca egyik épületének udvarán hozott létre telepet, ahol többek között az első szalámiüzem is beindult.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

szeged

pick

pick szalámi

kapacitásbővítés

fejlesztés

beruházás

üzemépítés