Itt van Orbán Viktor reggeli bejelentése: ennek örülhetnek most a nyugdíjasok

HelloVidék   
  Megosztom
Itt van Orbán Viktor reggeli bejelentése: ennek örülhetnek most a nyugdíjasok

Szombat reggel Facebook-videóban jelentette be Orbán Viktor, hogy a nyugdíjasok november 10. és 15. között kapják meg az inflációs nyugdíj-kiegészítésüket. A miniszterelnök hozzátette, hogy a kormány nyugdíjprémiumot is tervez fizetni, szintén novemberben.

Orbán a videóban az egyik „legfontosabb, nagy nemzeti célnak” nevezte a nyugdíjasok megbecsülését, majd közölte:

Ahogy az idén, úgy jövőre is meg fogja kapni minden nyugdíjas a 13. havi nyugdíjat.

A miniszterelnök szerint a „brüsszeli szankciók miatt” tovább nőtt az infláció egész Európában, így Magyarországon is.

Ezért, az idei évben már másodszor, ismét inflációs nyugdíj-kiegészítést fizetünk, amelyet idén november 10. és 15. között kapnak kézhez a nyugdíjasok. A gazdasági növekedés mértékét látva úgy látom, hogy lehetőségünk lesz nyugdíjprémiumot fizetni idén is a magyar nyugdíjasoknak, amit a terveink szerint a novemberi nyugdíjjal kapnak majd kézhez

– mondta.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nyugdíj emelés

nyugdíj prémium

infláció

gazdaság