Újabb drasztikus megszorításokat jelentettek be: bezárás vár több vidéki múzeumra

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb drasztikus megszorításokat jelentettek be: bezárás vár több vidéki múzeumra

A Magyar Nemzet értesülése szerint L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója állománygyűlésen jelentette be, hogy november 1-jétől várhatóan 2023. február 28-ig a múzeum több vidéki tagintézménye – a Rákóczi Múzeum, a Mátyás Király Múzeum, az Esztergomi Vármúzeum, valamint a Nemzeti Régészeti Intézet és bázisai kivételével – zárva tart.

L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója állománygyűlésen jelentette be, hogy november 1-jétől várhatóan 2023. február 28-ig a múzeum több vidéki tagintézménye – a Rákóczi Múzeum, a Mátyás Király Múzeum, az Esztergomi Vármúzeum, valamint a Nemzeti Régészeti Intézet és bázisai kivételével – zárva tart - írta a Magyar Nemzet.

Az intézkedés hátterében az energiaárak növekedése áll, és mindez lehetőséget teremt a tagintézmények korszerűsítésére. A Magyar Nemzet arról is értesült, hogy a legfontosabb nemzeti intézményeink egyikének az áramért idén várhatóan több mint hatszor annyit kell fizetnie, mint tavaly, a gáz ára pedig közel háromszorosa lett.

A Magyar Nemzeti Múzeum vezetése energiamegtakarítási intézkedési tervet dolgozott ki, amelynek része néhány tagintézmény téli bezárása. A tárgyban kiadott főigazgatói utasítás az érintett tagintézmények munkavállalói és közfoglalkoztatottjai részére távmunkát rendelt el.

A Nemzeti Múzeum állománygyűlésén bejelentették továbbá, hogy az egyes intézmények veszélyhelyzeti működéséről szóló kormányrendelet alapján

s az intézmény természetesen ennek megfelelően fog eljárni.

Illetve ismertették a dolgozókkal a Pénzügyminisztérium közleményét, amely szerint a kormány automatikusan fizeti a béreket, a nyugdíjakat, a köznevelési, a felsőoktatási, a szociális, az egészségügyi és a közfeladatokhoz kapcsolódó kiadásokat, továbbá a 2014–2020 közötti uniós programok kifizetéseit és a dologi költségeket is. Minden más kifizetéshez a pénzügyminiszter engedélye szükséges.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rezsinövekedés

múzeimok

infláció

megszorítás