Újabb drasztikus megszorításokat jelentettek be: bezárás vár több vidéki múzeumra

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb drasztikus megszorításokat jelentettek be: bezárás vár több vidéki múzeumra

A Magyar Nemzet értesülése szerint L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója állománygyűlésen jelentette be, hogy november 1-jétől várhatóan 2023. február 28-ig a múzeum több vidéki tagintézménye – a Rákóczi Múzeum, a Mátyás Király Múzeum, az Esztergomi Vármúzeum, valamint a Nemzeti Régészeti Intézet és bázisai kivételével – zárva tart.

L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója állománygyűlésen jelentette be, hogy november 1-jétől várhatóan 2023. február 28-ig a múzeum több vidéki tagintézménye – a Rákóczi Múzeum, a Mátyás Király Múzeum, az Esztergomi Vármúzeum, valamint a Nemzeti Régészeti Intézet és bázisai kivételével – zárva tart - írta a Magyar Nemzet.

Az intézkedés hátterében az energiaárak növekedése áll, és mindez lehetőséget teremt a tagintézmények korszerűsítésére. A Magyar Nemzet arról is értesült, hogy a legfontosabb nemzeti intézményeink egyikének az áramért idén várhatóan több mint hatszor annyit kell fizetnie, mint tavaly, a gáz ára pedig közel háromszorosa lett.

A Magyar Nemzeti Múzeum vezetése energiamegtakarítási intézkedési tervet dolgozott ki, amelynek része néhány tagintézmény téli bezárása. A tárgyban kiadott főigazgatói utasítás az érintett tagintézmények munkavállalói és közfoglalkoztatottjai részére távmunkát rendelt el.

A Nemzeti Múzeum állománygyűlésén bejelentették továbbá, hogy az egyes intézmények veszélyhelyzeti működéséről szóló kormányrendelet alapján

s az intézmény természetesen ennek megfelelően fog eljárni.

Illetve ismertették a dolgozókkal a Pénzügyminisztérium közleményét, amely szerint a kormány automatikusan fizeti a béreket, a nyugdíjakat, a köznevelési, a felsőoktatási, a szociális, az egészségügyi és a közfeladatokhoz kapcsolódó kiadásokat, továbbá a 2014–2020 közötti uniós programok kifizetéseit és a dologi költségeket is. Minden más kifizetéshez a pénzügyminiszter engedélye szükséges.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rezsinövekedés

múzeimok

infláció

megszorítás