Gigaberuházás: milliárdos fejlesztés a vidéki városban, mutatjuk, mire megy a pénz

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás: milliárdos fejlesztés a vidéki városban, mutatjuk, mire megy a pénz

Székesfehérvár - elsősorban a jégkorongot kiszolgáló - multifunkciós csarnokának készültsége jelenleg 25 százalékos és 2023 végére elkészül - mondta el a hétfői munkaterület bejáráson a város polgármestere.

Cser-Palkovics András hangsúlyozta, hogy az Alba Aréna egy több évtizedes álom megvalósulását jelenti, és elsődlegesen a Fehérvár AV19 jégkorongcsapat otthona lesz, emellett kulturális programoknak, vásároknak, nemzetközi és hazai konferenciáknak is helyet ad majd. Hozzátette: a csarnok befogadóképessége jégkorong meccseken 6000, koncertek és egyebek események esetében akár 8000 fő is lehet.

A polgármester jelezte, hogy az épület fűtését megújuló energiából, talajszondák segítségével biztosítják. A városvezető közölte, hogy a létesítmény körül sokszáz parkoló létesül, az objektum megközelítése érdekében több bekötőutat is építenek.

Bajnok Sándor, a Market Építő Zrt. műszaki igazgatója kiemelte, hogy tavaly novemberben a földmunkákkal kezdődött a kivitelezés, amely jelenleg a harmadik ütemnél jár. A teljes monolit és vasbeton vázszerkezet 90 százaléka már beépítésre került, most a tetőtartó acélszerkezetek beemelése folyik Magyarország legnagyobb mobil darujával.

Jelezte, nyár közepére teljesen bezárják az épületet, addigra a tetőszigetelés, tetőfedés és a homlokzati üvegportálok beépítése is megtörténik. Az Alba Aréna 100x100 méter alapterületű épület lesz, amelynek tetejére több mint 14 ezer négyzetméternyi lemezfedés kerül. A multifunkcionális csarnok a jégkorongon kívül további 20-25 teremsportágat is ki tud majd szolgálni: a tervek szerint a jégfelület az év minden napján rendelkezésre áll, arra hőszigetelő fedést fektetnek, amennyiben más sportág használja vagy más típusú rendezvényt fogad.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

székesfehérvár

beruházás

fejlesztés

csarnok