Újabb legendás vidéki vendéglő húzza le a rolót: nem bírják a horror rezsit

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb legendás vidéki vendéglő húzza le a rolót: nem bírják a horror rezsit

Sorra jelentik be az éttermek, vállalkozások, hogy bezárnak, vagy éppen csökkentett nyitvatartással dolgoznak. Most újabb kedvelt hely zár be Zalában: a kisbucsai Karaván étteremnek is betett a rezsiválság.

Az 1983 óta családi vállalkozásban üzemeltetett Karaván étterem Kisbucsán is erre a lépésre kényszerül a téli hónapokban - írta a frisshirek.hu. A vendéglátóegység nemcsak az átutazók, hanem a környék egyik ismert és kedvelt étterme, ahol hetente családbarát árakkal, házias menüajánlattal és A'la cart étlappal várták a vendégeket. Azonban az irreálisan megemelkedett rezsiköltségeket ők sem bírják kitermelni, mert bárhonnan is próbálnák kispórolni, nem lehet. Vasárnap megjelent Facebook posztjukban ezt írták:

A megnövekedett nyersanyag illetve energiaárak miatt, hosszas vívódás után, a BEZÁRÁS mellett döntöttünk! Hiába emelnénk tovább árainkat,azzal sem fejlesztésre, sem munkabérre nem tudnánk fordítani, csak "valakinek a zsebébe" öntenénk a pénzt. Elveinkkel teljesen ellentétes lenne ez az üzletpolitika, hiszen mindig családbarát árakkal dolgozó kis étterem voltunk.Ahhoz, hogy a jövőben is így maradjon, meghoztuk a döntést, hogy TÉLRE BEZÁRUNK.

A tervek szerint, a vendéglő tavasszal újra megnyitja kapuit.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rezsinövekedés

infláció

étterem

bezárási hullám