Több száz milliós fejlesztés Bonyhádon: mutatjuk, mire költik a pénzt

MTI   
  Megosztom
Több száz milliós fejlesztés Bonyhádon: mutatjuk, mire költik a pénzt

Csaknem 300 millió forintos európai uniós támogatással fejlesztik a Bonyhádi Kórházat és Rendelőintézetet - közölte az intézmény az MTI-vel.

A közlemény szerint a 292 millió forintból informatikai, orvostechnikai eszközöket, bútorokat vásárolnak, felújítják a rendelőintézet liftjét, légkezelő rendszerét, valamint akadálymentessé teszik a betegfelvételi irodát. Barcza Zsolt főigazgató elmondta, a 2023. szeptemberben záruló projekt részeként a többi között gasztroenterológiai, kardiológiai és röntgeneszközöket szereznek be, továbbá kicserélik az intézet több mint tízéves informatikai berendezéseit, programjait.

A közleményben azt írták: a projekt célja, hogy nőjön a definitív - a betegek gyógyulásával záruló - ellátások száma a rendelőintézetben. A bonyhádi intézményben - amelyhez a térség 30 ezer lakosának ellátása tartozik - 140 ágyon krónikus betegeket, 24 rendelőintézeti ellátóhelyen járóbetegeket gyógyítanak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

fejlesztés

beruházás

bonyhád

rendelőintézet

rendelő