Ez nagyon durva: sokkal drágább a szalámi, a banán egy magyar Lidl-ben, mint egy németben

Pénzcentrum   
  Megosztom
Ez nagyon durva: sokkal drágább a szalámi, a banán egy magyar Lidl-ben, mint egy németben

A Pénzcentrum által elfogott TikTok videó tanúsága szerint bőven akadnak termékek, amelyek olcsóbbak ugyanannak a boltláncnak a német boltjaiban, mint a magyarban. Ezúttal egy konzerv vagdalt húsról, a banánról és a Pick szalámiról rántották le a leplet. Tőlünk nyugatabbra, ahol átlagosan háromszor annyit keresnek az emberek, olcsóbb megvenni az említett három terméket, mint idehaza. Számításaik szerint egyes termékek 40 százalékkal olcsóbbak, mint a felvételen szereplő magyar üzletben.

A legfrissebb augusztusi adatok alapján sehol nem drágultak olyan ütemben egy év alatt az élelmiszerek, mint Magyarországon. A Pénzcentrum ezúttal egy olyan TikTok videót csípett el, ami azt mutatja be, mennyibe kerül egy-egy termék egy magyar, illetve egy németországi Lidl-ben. A három érintett termék: konzerv vagdalt hús, banán, Pick szalámi.

A felvétel tanúsága szerint az első bemutatott termék a Dulano márkájú vagdalt (340g), ami Németországban 2,49 euróba, idehaza pedig 1 199 forintba kerül. Ha 425 forintos euróval számolunk, akkor a rekordmagas euróval átszámítva, a német vagdalt 1 058 forintra jön ki, ami 141 forinttal olcsóbb, mintha itthon vásárolnánk.

A videóban a harmadik termék a Pick szalámi. Ennek az ár-összehasonlítása annyiból trükkösebb, hogy a németországi egységben 250 grammos kiszerelésben kapható, míg a magyar üzletben 380 grammosban. De az árcédulák alapján a kilós egységárat használva ki tudjuk számolni, hol drágább az érintett termék.

Érthetetlen, hogy a Magyarországon gyártott magyar termék, a Pick szalámi hogyan tud a több ezer kilométerre lévő németországi árának a másfélszeresébe kerülni itthon.

@regina.guha #magyarorszagvsnemetorszag #arak #inflacio #lidl ♬ Orbán Viktor vs Márki-Zay Péter - Homokóra

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

lidl

tiktok-videó

pick szalámi

vagdalt

banán

élelmiszerárak