Vigyázat, csalók: a gázszolgáltató nevében érkezhet hamis levél a magyar lakosoknak

24.hu   
  Megosztom
Vigyázat, csalók: a gázszolgáltató nevében érkezhet hamis levél a magyar lakosoknak

Egy olvasó hívta fel a 24.hu figyelmét, hogy vélhetően csalóktól kapott levelet MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. nevében. Az e-mailt a mvm5374next-online@pettrans.de címről adták fel.

Azt is írják, hogy az értesítő levél feladója az MVM Next online ügyfélszolgálat, de fontosabb ennél a megjelenített cím mögötti, nehezebben hamisítható valós e-mail-cím (amely egyes levelezőrendszerekben a kurzor odaillesztésére jelenik meg). Ez ugyfelszolgalat@online.mvmnext.hu a földgázszámlákon, írja a 24.hu. Az olvasó postaládájába érkező üzenet viszont nem erről a címről érkezett.

Az MVM oldalán felhívják a figyelmet, hogy ha valaki arra gyanakszik, hogy adathalász-támadás célpontjává vált, továbbítsa az adathalasz@mvm.hu e-mail-címre az MVM vagy MVM Next nevében érkező gyanús e-mailt az esetleges csatolt számlával együtt. Minden egyes beküldés segíti a hatóságokkal szorosan együttműködést.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mvm

csalók

hamis levél

gázszolgáltató