Újabb be- és lezárásokra kényszerül a megyeszékhely: még a szökőkutakat is elzárják

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb be- és lezárásokra kényszerül a megyeszékhely: még a szökőkutakat is elzárják

Zalaegerszegen bezárják a tagkönyvtárakat, a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem épületét, a Korona Szalont, Kézművesek házát, valamint az Art mozit. A Keresztury Dezső VMK viszont nyitva tart és a benne lévő könyvtár,illetve táncoktatások is elérhetőek lesznek.

A kifizethetetlen rezsiköltségek miatt a téli időszakra kutyaszorítóba kerülnek a vidéki városok önkormányzatai, a közművelődési intézmények, vidéki faluházak is - de erről nemrég a HelloVidék itt írt. A bődültetes energiaáremelés az összes vidéki önkormányzatot, köztük Zalaegerszeget sem kíméli. Egyenlőre elzárták a szökőkutakat, visszavették az épületek díszkivilágítását, nem lesznek karácsonyi fények, de karácsonyi vásár talán és 18 fok lesz a fűtés az önkormányzathoz tartozó épületekben - írta meg a zalai online lap. Bezárják a tagkönyvtárakat, a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem épületét, a Korona Szalont, Kézművesek házát, valamint az Art mozit. A Keresztury Dezső VMK viszont nyitva tart és a benne lévő könyvtár,illetve táncoktatások is elérhetőek lesznek.

Zalaegerszegen - tette közzé a város polgármestere Facebook-oldalán, az érintett intézmények vezetőivel a következőkben állapodtak meg:

  1. A Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ épülete 2023. január 1. után is nyitva marad.
  2. Az épületben működő művészeti együttesek (Gála Társastáncklub, Zalai Táncegyüttes), civil szervezetek, egyéb csoportok továbbra is folytatják ott a tevékenységüket.
  3. Megtarthatóak az eredetileg is erre a helyszínre tervezett előadások és koncertek.
  4. Mivel több kulturális intézmény a leghidegebb hónapokra ideiglenesen zárva lesz, ezért azokból az épületekből az átszervezhető tevékenységek a VMK-ba kerülnek át. A már nem átszervezhető programokról részletes információt fog adni az intézmény.
  5. Az Apáczai Csere János Művelődési Központ épülete 2022. november 1. és 2023. március 31. között ideiglenesen zárva lesz.
  6. A Korona Szalon épülete 2022. november 1. és 2023. március 31. között ideiglenesen zárva lesz, de novemberben és decemberben egy-egy lekötött rendezvényt még megtartanak a szervezők (pl. esküvő kiállítás).
  7. A Kézművesek Házának épülete 2022. november 1. és 2023. március 31. között ideiglenesen zárva lesz.
  8. Az Art Mozi épülete 2022. november 1. és 2023. március 31. között ideiglenesen zárva lesz, de novemberben és decemberben hat lekötött rendezvényt még megtartanak a szervezők (Honeybeast, Orfeum event, Szemfényvesztés Rieger Danival, Dumaszínház, Frakk, L’art…).
  9. A Városi Hangverseny- és Kiállítóterem épülete 2023. január 1. és 2023. március 31. között ideiglenesen zárva lesz, tehát novemberben és decemberben minden tervezett programot meg tudnak tartani.
  10. A Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ vezetése igyekszik megoldani, hogy az épületben tudjanak egyéb kulturális egyesületek, művészeti csoportok és civil szervezetek is alkalmanként próbálni, találkozni, ülésezni.
  11. A Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ épületében működő József Attila Városi Könyvtár ugyancsak nyitva marad, innen valósul meg a város könyvtári ellátásának biztosítása, amíg 2023. január 1. és 2023. március 31. között zárva lesz a Deák Ferenc Megyei Könyvtár, illetve 2022. november 1. és 2023. március 31. között az Apáczai Könyvtár épülete.
  12. Természetesen a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ, a József Attila Városi Könyvtár, és valamennyi itt működő szervezet is szigorúan betartja majd az egyéb takarékossági intézkedéseket és erre kérünk minden látogatót is.
  13. A fentieknek köszönhetően 2023. január 1. után is nyitva lesz az épület, tehát nem marad a város közösségi tér, koncerthelyszín, könyvtár, próbaterem, találkozási pont nélkül.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bezárások

vidék

energia-megtakarítás

energiaválság