Szórják a pénzt erre a gépre a magyar gazdák: elképesztő ára van, mégis kell nekik

Agrárszektor   
  Megosztom
Szórják a pénzt erre a gépre a magyar gazdák: elképesztő ára van, mégis kell nekik

2022 szeptemberében a magyar gazdák 18,9 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2020 kilencedik hónapjához képest pedig 63,5 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka szeptemberben a John Deere volt, amelyből 86-ot adtak el a hónapban, a második helyen pedig a New Holland végzett, amelyből 54 darabot értékesítettek. Ahogy az Agrárszektor írja, a népszerűségi listán a harmadik a Solis, a negyedik a Claas, az ötödik pedig a Fendt volt az év kilencedik hónapjában. 

2022 szeptemberében az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a New Holland, a Solis, a Claas és a Fendt voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. John Deere-ből 86-ot adtak el szeptemberben, ami 36-tal kevesebb, mint egy évvel korábban, míg New Holland-ból 54 darab, 14-gyel több talált gazdára. Solis-ból 18-cal többet, 31 darabot vásároltak most a gazdák, Claas-ból 29-et, 1-gyel kevesebbet, Fendt-ből pedig 25-öt, 13-mal több traktort értékesítettek 2022 szeptemberében, mint 2021 azonos időszakában. Az eladási lista első tíz helyén többek között olyan márkák szerepelnek még, mint a Massey Ferguson, a Case, a Kubota, de 11. volt például a Polaris.

2022 szeptemberében összesen 435 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel korábbi mennyiséghez képest 18,9 százalékkal többet jelent, 2021 szeptemberében ugyanis 366 traktor kelt el. 2020-hoz képest szintén nőtt az eladott traktorok száma, akkor 266 darabot értékesítettek, 63,5 százalékkal kevesebbet, mint most. 2022-ben eddig 3720 traktor talált gazdára összesen, a tavalyi év első kilenc hónapjában azonban "csak" 2438 darab, ami 52,6 százalékkal kevesebb eladott gépet jelent. A 2022-es évről eddig tehát elmondható, hogy 2021-hez képest durván felpörgött és dübörög a géppiac, illetve a vásárlási kedv, jól látszik azonban az is, hogy szeptemberben picit mintha megtorpant volna a lendület.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

agrárszektor

traktor

traktor vásárlás