Áramdíjfelárat is felszámolnak: ezen a vidéki helyen így harcolnak a rezsidémon ellen

HelloVidék   
  Megosztom
Áramdíjfelárat is felszámolnak: ezen a vidéki helyen így harcolnak a rezsidémon ellen

A Kübecker Manufaktur egy olyan hely Kübekháza főterén, amely nincs máshol az országban. Most sajátos módját találták ki annak, hogy a hely a brutális rezsidrágulás ellenére is nyitva maradhasson.

Minden vendéggel, aki á la carte fogyaszt a kübekházi Kübecker Manufakturban, 550 forintos „áramdíjfelárat” fizettetnek meg ezentúl annak érdekében, hogy továbbra is nyitva tudjanak maradni - írt a Szegeder.hu. Erről a község hírszolgálata adott hírt pénteken,

Ha ez a vendégek egyetértésével találkozik, akkor van némi esély a közkedvelt vendéglátóegység megmaradására, ha nem, akkor egy hónapon belül bezárnak, mert veszteséges üzemeltetés árán nem kívánja fenntartani azt az önkormányzat

– közölték.

Szegeden a Pizza Monkey pizzázó volt az eslő olyan szegedi cég, amely a nyilvánosság elé állt a gázszámlájukkal, mely körülbelül 2 millió 300 ezer forint lesz havonta az eddigi 250–300 ezer forint helyett. A Süti nem süti nevű cukrászműhely be is zárt, ők összeköltöztek társhelyükkel, a Kelesztő reggelizővel. Ezt követően a szintén híres Tiszavirág étterem és hotel jelentette be, hogy egy időre biztosan lehúzzák a rolót, majd miután az Átlátszó térképre tette az eddigi bezárt vendéglátóhelyeket, derült ki, hogy továbbiak vannak még Szegeden is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bezárás

infláció

rezsicsökkentés

rezsiharc

kübekháza