Nehéz ősz vár a magyar autósokra: ez most brutálisan sokba fog kerülni

HelloVidék   
  Megosztom
Nehéz ősz vár a magyar autósokra: ez most brutálisan sokba fog kerülni

Nagyon rossz hírt kell közölnünk az autósokkal: brutálisan drágultak a téli gumik és felrakásuk. Egy közepes minőségű téli gumiszett felszerelve több mint 100 ezer forintba kerül - derült ki az ATV riportjából.

Van, ahol egy év alatt 35-40 százalékkal drágult a téli gumi. Az egyik debreceni szervíz vezetője szerint sokan érdeklődnek és meg is döbbennek az elszállt árakon - hangzott el az ATV riportjában. Czirják István, a Cívis Kft. ügyvezetője azt is elárulta, hogy egy alsókategóriás autónak a felgumizása is egy közel százezer forintba kerül.

Egy pécsi szervízben még a debreceni, 15 százalékos emeléshez képest itt nagyobb áremelésre kényszerültek.

Gulyás Attila, az Autócity Kft. szervízvezetője a tévének azt nyilatkozta, hogy az óradíjaik még ennél is nagyobb mértékben drágultak. Az idén másodszor, most szeptember hónapban 20 százalékot kellett emelniük az év eleji 20 százalékhoz képest, tehát negyven százalékkal emelkedtek összességében az óradíjaik.

A szakemberek azt nyilatkozták, hogy egyre többen próbálnak átmeneti megoldást találni.

A cserét is érdemes mielőbb elvégeztetni, ugyanis ezzel még elkerülhető a sorbanállás, amikor beköszönt majd a hideg.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

autó

téli időjárás

téli gumi

infláció

drágulás