Tombol a drogkereskedelem az országban: több helyen kapcsoltak le ma bűnözőket

MTI   
  Megosztom
Tombol a drogkereskedelem az országban: több helyen kapcsoltak le ma bűnözőket

Vádat emeltek egy csongrádi házaspár és társaikkal szemben, akik hosszú időn át árultak drogot Csongrádon és a környező településeken - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn. A Somogy Megyei Főügyészség pedig arról számolt be, hogy több mint négy kilogramm kokain Magyarországra csempészése miatt vádat emeltek két férfi ellen. De ez nem minden: egy újfehértói tanyán több mint 7 millió forintot érő vágott dohányt foglalt le a NAV.

1. Vádemelés egy csondrádi házaspár ellen

Vádat emeltek egy csongrádi házaspár és társaikkal szemben, akik hosszú időn át árultak drogot Csongrádon és a környező településeken - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t. Szanka Ferenc közölte, hogy

A vádirat szerint a házaspár 2019-től két éven keresztül korábban új pszichoaktív anyagnak, majd 2021-től kábítószernek minősülő kristály fantázia nevű anyagot szererzett be és terjesztett. A kereskedés során jellemzően a házukban szolgálták ki a vevőket, de előfordult, hogy gyalogosan vagy kerékpárral vállaltak kiszállítást. A házaspárnak a kábítószer beszerzésében, szállításában segítséget nyújtott szökésben levő fiuk, továbbá két társuk is.

A vádlottak között van egy másik férfi és a drog beszerzésben neki segítséget nyújtó társa is, akik a csongrádi házaspártól vásárolt anyagot egy hódmezővásárhelyi iskola mellett értékesítették. A vádirat szerint a terjesztett drogot a csongrádi házaspár egy festőként dolgozó szentesi férfitől és élettársától szerezte be.

2. Kokaint csempészett egy férfi

A Somogy Megyei FőügyészségTöbb mint négy kilogramm kokain Magyarországra csempészése miatt vádat emeltek két férfi ellen - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t. Azt írták:

A férfi és a bűncselekménybe bevont huszonéves társa hatszor ment Eindhovenbe gépkocsivásárlás ürügyén egy autószállításra szolgáló kistehergépkocsival. Az utolsó két úton a kábítószert a pótkerékben rejtették el.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei a hatodik utazás után rajtuk ütöttek az idősebb férfi siófoki lakóhelyén. A pótkerékből előkerült drogot lefoglalták, a feltételezett elkövetőket őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

A főügyészség vádiratában jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt fegyházbüntetés, pénzbüntetés kiszabását és járművezetéstől eltiltást indítványozott.

3. Másfél mázsányi vágott dohányt találtak egy újfehértói tanyán

A NAV munkatársai százötvenhárom kilogrammnyi, több mint hétmillió forintot érő vágott dohányt találtak egy újfehértói tanyán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

A fél kilogrammos csomagokban elrejtett dohányt lefoglalták.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

drog

nav

kokain

dohány

kender