Kétmilliárd forintos beruházásba kezdenek Nagytarcsán: mutatjuk, mire költik a pénzt

MTI   
  Megosztom
Kétmilliárd forintos beruházásba kezdenek Nagytarcsán: mutatjuk, mire költik a pénzt

A Promatech Célgépgyártó Kft. 1,952 milliárd forintos zöldmezős beruházással 3800 négyzetméteres csarnokot épít nagytarcsai telephelyén; a fele-fele arányban saját és uniós forrásból megvalósuló beruházás részeként új, automatizált fémmegmunkáló gépeket vásárolnak és napelemeket telepítenek - közölte a társaság.

A fejlesztéshez a Pest megyei társaság 975,66 millió forint vissza nem térintendő uniós forrást nyert el. A pályázat részeként két automatizált fémmegmunkáló állomást telepítenek a gyártócsarnokba. A munkaeszközök biztosítják a közepes és nagy sorozatú forgácsolt fém és műanyag alkatrészek teljesen automatikus gyártását, jelentősen növelve a hatékonyságot és kapacitást.

A telephelyen egy 50 kilowatt teljesítményű napelemes rendszert építenek ki, amelytől az energiaköltség csökkentését várják. A beruházás 2023 augusztus végére zárulhat. A 2010-ben alapított társaság fő profilja az ipari automatizálás, a robottechnológia, a gyártás-optimalizáció, valamint egyedi célgépek tervezése. A cég nettó árbevétele 2021-ben 2,048 milliárd forintra emelkedett az előző évi 1,507 milliárdról, az üzemi eredmény 141,345 millió forintról 308,579 millióra növekedett ugyanebben az időszakban.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

beruházás

fejlesztés

nagytarcsa

csarnok

telephelybővítés