A rezsihorror miatt döbbenetes leállásra készül a város: az állatkertben is komoly a gond

HelloVidék   
  Megosztom
A rezsihorror miatt döbbenetes leállásra készül a város: az állatkertben is komoly a gond

Bezárja kapuit Nyíregyháza, a város költségei óriásit nőttek a rezsiválság miatt, nem tudják nyitva tartani az intézményeiket. Határozatlan ideig bezárják az uszodát, a jégpályát, a könyvtárat és a színházat is. A Nyíregyházi Állatpark sem ússza meg, kénytelenek ott is intézkedéseket bevezetni - hangzott el az ATV Híradójában.


 


 


 

Nyíregyháza gyakorlatilag teljesen elesett az elszálló energiaárak miatt. Bezár a színház, a városi könyvtár, a művelődési ház és annak alfiókjai, valamint az uszodák is - tájékoztatta az ATV Híradót Babosi György, a Szövetségben Nyíregyházáért önkormányzati képviselője. Közölte azt is, hogy az Aquaris egyelőre nyitva marad, valószínűleg az csak januárban zár majd be.

A gáz ára mostanra 100 euró alá esett a holland tőzsdén, ami köbméterben nagyjából 400-420 forintos árat jelent. Ez több mint 45 százalékos áresés augusztushoz képest, amikor a gáz piaci árát 747 forintban határozta meg energiahivatal. Az összeget ráadásul október elsejétől tovább emelték: köbméterenként 767 forintra.

Mi lesz a vidéki állatkerttel?

Hiába magas a rezsi, az állatkertek esetében nem megoldás a bezárás, hiszen az állatokról minden esetben gondoskodni kell. Egyes fajok nem maradhatnak fűtés nélkül, esetükben egyenesen katasztrófához vezetne, ha 18 fokosra csökkentenék a hőmérsékletet

- mondta Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója az ATV-nek. Hozzátette: ötezer lakójuk van, akiknek a megfelelő életteret biztosítaniuk kell, ezért bármennyire is nehéz, de muszáj lesz még jobban takarékoskodniuk.

Eddig az állatkert fűtésszámlája 100 millió forint volt, ez most négyszeresére emelkedett, és a 200 milliós áramszámla is csaknem az egymilliárdhoz közelít a közbeszerzési eljárás lezárta után. A spórolás jegyében több irodát és állatházat is összevonnak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gazdaság

nyíregyháza

állatkert

rezsi

rezsinövekedés