Ilyet is ritkán látni: 50 millióból minibölcsőde épült Pest megyében + fotók

MTI   
  Megosztom
Ilyet is ritkán látni: 50 millióból minibölcsőde épült Pest megyében + fotók

Tizennégy férőhelyes minibölcsődét adtak át Törtelen - közölte a hírt a Pest megyei község önkormányzat.

Az önkormányzat tulajdonában lévő Tulipán Óvoda egyik épületét alakították át bölcsődévé. A projekt belső átalakítást, tetőfelújítást és az épület körül hőburok kialakítását, valamint az udvar rendbetételét foglalja magába.

A megújult épületről azt közölték, hogy a településen belül központi, ám csendes helyen áll, ahol tizennégy gyermeket tudnak fogadni.

A fejlesztéssel a települési önkormányzat célja elősegíteni a kisgyermekes szülők munkába állását, amely munkaerőpiaci szempontból és a családok anyagi helyzete miatt is különösen fontos - hangsúlyozták, megjegyezve, ez lehetővé teszi a hátrányos helyzetű gyermekek korai életszakaszban elkezdett gondozását, nevelését is.

A pályázaton elnyert 50 millió forint a magyar állam és a Pénzügyminisztérium támogatása - áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

helovidék

óvoda

átadás

bölcsöde

pest megye