Lassan úri sport lesz a horgászás: 9 év után ennél tónál is emelkednek a jegyárak

HelloVidék   
  Megosztom
Lassan úri sport lesz a horgászás: 9 év után ennél tónál is emelkednek a jegyárak

Fejér megye vízterületeinek horgászati hasznosítói súlyos dilemma előtt állnak, hiszen tarthatatlanok az eddigi jegyárak, miközben a – természeti és gazdasági – körülmények jelentősen romlottak. De mindenki igyekszik elkerülni azt, hogy tíz, sőt százezrek sportja úri passzióvá váljon - írta a feol.

Az ágazat országos szinten is nagy bajban van, nem rendelkezik nyereségképző erővel, nincsenek érdemi tartalékai, ugyanakkor haltermelés nélkül nincs telepítés - olvasható a feol cikkében. Egyenes következményként a legfontosabb horgászhal, egyben a fő telepítendő faj, a ponty őszi beszerzési középára egy év alatt több mint 70 százalékkal emelkedett.

A Velencei-tónál még nehezebb a helyzet

A Velencei-tó északi oldalának csónakkikötői lényegében két éve csak nagyon rövid ideig voltak használhatóak, a horgászok száma nagyjából hetven százalékkal lett kevesebb a tavon

– olvasható a feol.hu-n, ahol a Fejér megyei helyzetet vették górcső alá.

A Velencei-tó vízállása miatt a vízterület gazdája, a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) nem tudott érdemben halat sem telepíteni, hiszen az elmúlt időszakban a halpusztulás veszélyével is szembe kellett néznie. Ezért Pálinkás Imre, a Velencei-tavi kirendeltség vezetője szerint ilyen körülmények mellett

Hozzátette, a szövetség az elmúlt években erőn felül teljesített, ennek köszönhetően a területei jegyek ára kilenc éve nem változott, miközben a kiadásokat már tavaly és idén sem fedezték a bevételek.

Mint ahogyan a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségénél (Hofesz) sem született határozat a jövő évi jegyárakról, de Nagy Attila társadalmi elnök szerint mindenképpen

Ahogy írták , a Hofesz 33 ezres taglétszámmal a megye legnagyobb civil szervezete, folyó- és állóvizek horgászati hasznosítója, 5500 hektár vízterület tartozik hozzájuk, két helyen pedig – Tácon és Kajászón – haltermelést is végeznek a maga minden kihívásával. Ők november 17-én, csütörtökön ülnek össze a döntéshez.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

velencei-tó

horgász

horgászjegy