Újabb bejelentés az árstopról: ne lepődj meg, ha hétfőn ez fogad a hazai boltokban

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb bejelentés az árstopról: ne lepődj meg, ha hétfőn ez fogad a hazai boltokban

Hétfőtől újfajta tájékoztató tábla várja a vásárlókat a magyar boltokban. Frissült a már megszokott, árstoppal kapcsolatos kék tábla - vette észre a Magyar Közlönyben a változást a Pénzcentrum.


 


 

Gulyás Gergely a szerdai kormányinfón jelentette be, hogy a kormány kiterjeszti az élelmiszerárstopot a burgonyára és a friss tojásra is. A döntés szerint a két termék esetében az üzletben, bevásárlóközpontban vagy csomagküldéssel folytatott kereskedelmi tevékenység esetén a bruttó kiskereskedelmi ár a kereskedő által 2022. szeptember 30-án alkalmazott bruttó kiskereskedelmi árnál nem lehet magasabb. Közölte: a piacokra nem vonatkozik a szabályozás.


A formátum a már eddig is megszokott: kék háttér, nagy "ÁRSTOP-tábla", és fehér betűk. Külön ki van emelve, hogy a tyűktojás és a burgonya árát a többivel ellentétben nem a tavaly októberi, hanem a 2022. szeptember 30-i áron rögzítették.

Ezt kereshetitek:

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

árstop

plakát

szupermarket

Élelmiszerárstop

tojás

burgonya