Ezek a számlák tényleg ingyen vannak: neked is lehet 0 forintért a magyar bankoknál

Pénzcentrum   
  Megosztom
Ezek a számlák tényleg ingyen vannak: neked is lehet 0 forintért a magyar bankoknál

Manapság már kevesen tehetik meg, hogy megspórolják maguknak a bankszámla kiválasztásával járó nehézségeket. De nem is érdemes, mivel a legtöbb esetben sokkal kényelmesebb kártyával vagy digitális módon intézni költéseinket. A számlacsomagnál pedig a legfontosabb szempont mindig annak költségvonzata. A Pénzcentrum utánajárt, hogyan nyithatunk nullás számlát.

Ma már rengeteg olyan hirdetéssel találkozhatunk, melyek ezen kérdés gyors lezárását ígérik egy-egy teljesen ingyenesnek kínált konstrukcióval. Persze kérdés, hogy ezek a számlacsomagok valóban ingyenesek-e, és hogy egyáltalán mi határoz meg egy "nullás számlát", valamint hogy egyáltalán találni-e a magyar piacon olyan konstrukciót, amely valójában nem jár semmilyen plusz költséggel, teszi fel a kérdést a Pénzcentrum.

A hirdetésekben gyakran előtérbe tolt számlavezetési díj ugyanis csak egy költség a rengeteg díjtétel között és jellemzően még csak nem is a legmagasabb. A teljesség igénye nélkül a készpénzfelvétel, az átutalások és a különböző kényelmi szolgáltatások is többezres kiadássá duzzadhatnak a hó végére és gyakran még egy alap bankkártyát sem kapunk meg ingyen.

Minderre pedig még rájöhet a bankkártyák (sok esetben igen borsos) kibocsátási díja és az olyan kényelmi szolgáltatások, mint a tranzakciókról és egyéb aktivitásokról értesítő SMS üzenetek. Ez utóbbiakért is jellemzően 20-40 forintot felszámol a bankunk darabonként, ami alkalmanként nem tűnik soknak, de ha tényleg minden banki tevékenységünkről megjön az értesítő a hó végére könnyen több ezer forintos kiadássá nőhet a számla fenntartásához kapcsolódó egyéb költségeken felül.

Komoly tételt képezhetnek az átutalások is, legyenek azok rendszerek, vagy esetiek. Ezek esetében pedig még az sem mindegy, hogy online, esetleg bankfiókban intézzük ügyleteinket. Jellemzően mobilappon, vagy netbankon keresztül jóval kedvezőbbek az ilyen ügyletek, de legtöbb esetben valamilyen díjjal ott is számolnunk kell.

Létezik valódi nullás csomag

Jól hangzó reklámszöveg tehát az ingyenes bankszámla? Ez sem igaz. A Pénzcentrum kalkulátorában több olyan csomagot is van, amelyek esetében a fontosabb szolgáltatások bizonyos feltételek teljesítése mellett valóban ingyenesek. Három pénzintézet, a CIB Bank, az UniCredit és Raiffeisen Bank is kínál ilyen konstrukciókat, azonban mind a bank az igénylők felé támasztott elvárásai, mind pedig a kedvezmények valós előnyei igen különbözőek az egyes ajánlatok esetében.

A készpénzt preferálók is jól járhatnak a nullás számlákkal

Ezen felül olyan speciális kedvezményekkel is találkozhatunk ezeknél a számláknál, mint a már említett 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvételi lehetőségre kínált alternatívák. A CIB ECO bankszámlánál, a havonta egy alkalommal 400 ezer forintos összeghatárig vehetünk fel készpénzt a 150 ezres, de de két alkalomra korlátozott lehetőség helyett. Ez az ajánlat nyilván azoknak lehet vonzó, akiknél az elsődleges szempont, hogy havi szinten a lehető legnagyobb összegű készpénzhez juthasson hozzá díjtétel nélkül.

A teljes cikk itt olvasható.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

számlavezetés

bankszámlaválasztás

számla

bank

bankszámla