Gulyás Gergely: óriási változás várható a SZÉP-kártyáknál, mindenki zsebére megy a dolog

HelloVidék   
  Megosztom
Gulyás Gergely: óriási változás várható a SZÉP-kártyáknál, mindenki zsebére megy a dolog

Gulyás Gergely a megszokottnál egy nappal hamarabb, szerda délután tartott Kormányinfót. A miniszter többek között a Lengyelországba csapódott rakétáról és a Barátság kőolajvezetékről beszélt. De bejelentette azt is, hogy a kormány turisztikai akciótervet készített. Ez pedig a SZÉP-kártyákat is érinti.

Tegnap délután leállt a Barátság kőolajvezeték, de szerencsére nem maga a vezeték sérült, úgyhogy ez csak átmenti problémát idézett elő, így az már ma 14 órakor újra indult

- kezdte a november 16-i kormányinfóját Gulyás Gergely, számolt be a Pénzcentrum. A miniszter beszélt arról is, hogy a Lengyelországba csapódott rakéta nagy valószínűséggel egy ukrán légvédelmi rakéta volt, és véletlenül landolt lengyel földön, de ezzel kapcsolatban a miniszter hangsúlyozta, meg kell várni, míg kivizsgálják az ügyet.

Gulyás Gergely bejelentette, hogy a kormány egy turisztikai akciótervet fogadott el. Magyarázatként a miniszter azt mondta, különösen nagy bevételt jelent Magyarországnak a turizmus, ezért támogatni kell ezt gazdasági iparágat.

A turisztikai akcióterv pontjai:

  • SZÉP kártya szabályokon változtatnak, eltörölik a füleket, ugyanazokra a célokra, belső korlátok nélkül;
  • Turizmusfejlesztési hozzájárulás befizetését felfüggesztik (nettó árbevétel 4 százaléka), 2022 október 1. és 2023 március 31. között;
  • Kötelező adatszolgáltatást eltolják 2023 áprilisára;
  • Munkaidőkeret szabályozás, 24 havi munkaidőkeret szabályozás ebben az ágazatban dolgozóknak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gulyás gergely

turizmus

akcióterv

szép kártya