Nem semmi ingyenpénz ütheti a termelők markát : 42 millió eurót kap a méhészeti ágazat

HelloVidék   
  Megosztom
Nem semmi ingyenpénz ütheti a termelők markát : 42 millió eurót kap a méhészeti ágazat

 Az Agrárminisztérium nagyra becsüli a magyar méhészek munkáját, ami megmutatkozik abban, hogy az ágazat fejlődését számos intézkedéssel kívánjuk segíteni - mondta Nagy István agrárminiszter Dunavarsányban, a Fulmer-mézfeldolgozó átadásán.


 


 

A tárcavezető hangsúlyozta: a méhészeti ágazat támogatása, illetve a méhtartási kedv megfelelő szinten tartása az agrártárca és a kormány stratégiai érdeke. A méhállomány fenntartása ugyanis kiemelt szerepet játszik a biológiai sokféleség megőrzésében, a méhészet gazdasági-társadalmi funkciója pedig a vidék népességmegtartó képességének erősítésében és a lakosság egészséges élelmiszerrel való ellátásában is megnyilvánul. A méhészek tevékenysége a nemzetgazdaság és az egész társadalom számára is rendkívül hasznos, sőt a természeti környezetünk fennmaradása szempontjából is nélkülözhetetlen - tette hozzá a miniszter.

Nagy István arról is beszélt,

Ehhez további lehetőségek állnak a méhészek rendelkezésére a KAP vidékfejlesztési keretéből, továbbá lesz pénz kutatásokra is. Sőt, mindezekhez továbbra is hozzájárulnak a hazai támogatások, hozzávetőleg egymilliárd forint összegben. Ezeket méhészeti járművek fenntartására és a méhállomány egészségügyi állapotának megőrzésére lehet igényelni - sorolta a tárcavezető.

Kiemelte: a lehetőségek teljes körű kihasználásával a méhészetbe áramló támogatások összege így öt év alatt meghaladja az 50 millió eurót, ami éves szinten 10 millió eurót jelent.

A miniszter a közlemény szerint rámutatott, hogy a Fulmer méhészet csaknem egy évszázada őrzi és gyarapítja az értékes tudást, adja át generációról generációra, aminek köszönhetően ma már a világ közel negyven országába juttatja el a kiváló magyar mézet. Az Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése című felhívás keretében elnyert, több mint 921 millió forintnyi támogatás, amely a Mézfeldolgozó fejlesztését szolgálja, további lehetőségeket nyit nemcsak a vállalkozás magyarországi fióktelepe számára, hanem a magyar vidék számára is - közölte Nagy István.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

méhészet

méhészeti ágazat