Vége, 42 év után bezár a vidék kultikus retró ételbárja: most megrohamozták a helyiek

HelloVidék   
  Megosztom
Vége, 42 év után bezár a vidék kultikus retró ételbárja: most megrohamozták a helyiek

 30-35 éve nem látott roham érte a győri retro ételbárt a bezárás hírére: egy sütőben most napi 400 szendvics készül. Az 1980-as években a jobb napokon 1000 darab sült két sütőben, de jóval több dolgozó keze alatt - írta cikkében a Telex.

Szendvicsláz járja be Győrt, a volt szövetkezeti áruház szendvicsláza. Pár nap és eltűnik az 1980-ban nyílt Arrabona áruház ételbárja a legendás gombás melegszendvicsével együtt, aminek receptje egyidős a hellyel. Győr-Moson-Sopron megye hajdani legnagyobb kereskedelmi központja átalakul, a részletek nem ismertek, de az biztos, hogy a felső szintjén november 26-án végleg bezár az ételbár, ahol megállt az idő - írta riportjában a Telex.

Az Arrabona áruházban - olvasható a cikkben - a retró éterbázhoz ragaszkodnak a győriek leghevesebben, főként mióta a cégvezető bejelentette, hogy ennyi viszontagság között nem várja meg a jövő évre ígért végítéletet, és november 26-án végleg bezár.

A szendvics receptjét még az ételbár első vezetője, Pető István győri Venesz József-díjas mesterszakács találta ki 1980-ban.

Az elkészítési eljáráson minimális mértékben változtattak, de az íz ugyanaz, és ugyanabban a sütőben is sütik 42 éve. A szendvicskrém receptjét Pető István és Horváth Csaba engedélyével később el is áruljuk, Horváthék cége ugyanis a Pető-féle recept alapján készült gombakrémet már napi három mázsával külön gyártja a boltoknak. Ma már megyerikum, vagyis felvették a megyei értéktárba

- írták.

Többféle szendvics, rántott máj, roston máj, pacal szerepel az étlapon. A „retró” jelzőtől az Arrabona Ételbár nem félt, sőt védjegyévé tette. Volt idő, hogy Győrben csak itt lehetett kapni Traubisodát.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

telex

győr

retro

ételbár