Extra rezsitámogatással mutat példát ez a vidéki vállalkozás: így segítik a családokat

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Extra rezsitámogatással mutat példát ez a vidéki vállalkozás: így segítik a családokat

Az energiaválság és az egyre emelkedő rezsiárak sokakat változtatásra kényszerítenek. A legtöbben megszorításokban gondolkoznak, de akadnak olyan vállalkozások, akik segíteni szeretnének és tudnak is.

Kaszás Anikó, a SolvElectric Technologies Kft elmondta:

Minden munkatársunk rezsitámogatásban részesül, amit novembertől márciusig adunk meg, vagyis hat hónapon keresztül, összesen 120 ezer forint értékben. Több mint 30 munkavállalót foglalkoztatunk, így ez az összeg megközelíti a 4 millió forintot, amelyet a dolgozók részére bocsátunk, hogy megkönnyítsük számukra az emelkedő energiaárakkal való küzdelmet

– mondta Kaszás Anikó, a SolvElectric Technologies Kft. ügyvezetője.

Minden munkatárs fontos és értékes

A vállalkozás még 1991-ben, mint elektronikai szerviz jelent meg a piacon. A családi vállalkozás gyorsan növekedett és 2 évvel később 1993-ban megnyílt az első üzletük is, ahol már elektronikai eszközöket és alkatrészeket is forgalmaztak. Az ezredfordulón tovább tudott fejlődni a cég és megvásárolták az első SMD beültető gépsorukat, aminek köszönhetően megkezdődött az elektronikai gyártás folyamata.

Minden munkavállalónk fontos számunkra. Szeretnénk őket megőrizni és biztosítani arról, hogy gondoskodunk róluk még akkor is, ha az infláció, illetve az elszabaduló energiaárak ennyire érintik az országot. A munkavállalóinknak előzetesen nem szóltunk a rezsitámogatásról, így amikor megérkezett a fizetéssel együtt a bónusz az egész cég meglepődött, hogy miért érkezett több pénz a megszokottól. Persze mindenki örült, és érezhetően jobb lett a hangulat a gyártáson, a szervízben és az irodában is

– mesélte a cég ügyvezetője, aki szeretne ezzel példát mutatni a többi KKV szektor vezetőjének is, hogy aki tud segíteni, az tegye meg.

Alapkövetelmény a társadalmi felelősségvállalás és a környezetvédelem

A szegedi cégtől nem áll távol a szociális érzékenység és nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra is. Tavaly decemberben több mint kétmillió forint értékben ajándékozott légtisztító készülékeket a szegedi mentőállomás részére. Az ezt megelőző évben a Magyar Gyermekmentő Alapítvány számára ajánlották fel a partnereik számára szánt ajándékok összegét. A cég számára a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem is alapkövetelmény.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rezsi

infláció

magyar családok

gazdasági válság