Hamarosan eltűnhet ez az árstopos magyar élelmiszer a boltokból: mit eszünk eztán?

Agrárszektor   
  Megosztom
Hamarosan eltűnhet ez az árstopos magyar élelmiszer a boltokból: mit eszünk eztán?

A klímaváltozás, a költséges termelés hatására évek óta folyamatosan és jól érzékelhető módon csökken az étkezési krumpli hazai termőterülete, az elmúlt hetek eseményei pedig még több termelőt sarkallhatnak arra, hogy lefaragjanak a termelésből. Az Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács is több olyan gazdáról tud, akik nem szívesen vállalják a burgonyapiacot jelenleg körüllengő kockázatokat - írta az Agrárszektor.

Az étkezési burgonyára bevezett hatósági ár újabb kérdéseket vetett fel és nem várt fordulatot hozott - közölte az Agrárszektorral Kecskés Gábor, az Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács elnöke. Ugyan még csak néhány napos az intézkedés, már látszanak a vonzatai is. Nem egy termelő jelezte a terméktanács felé, hogy tovább csökkentik jövőre a burgonya vetésterületét, az ársapkát ugyanis nem várt kockázatnak tartják az egyébként is költséges termelésben. A fogyasztásban is látszik némi átrendeződés a szakember szerint,

Az biztos, hogy a magyar burgonyakészlet heteken belül elfogy, s kérdés, hogy a külföldi termés hogyan, milyen áron kerülhet be a kiskereskedelembe - tette hozzá a terméktanács elnöke.

Pálfy János, a nagyvázsonyi Krumpli Farm tulajdonosa már november elejére eladta a családi gazdaságban megtermelt burgonya zömét. Mint azt a szakember az Agrárszektor kérdésére elmondta, az aszályos időjárás a tavalyi esztendőnél kevesebb, sok méreten aluli, az étkezési burgonyához nem hozzászedhető termést hozott az idén.

A cikk folytatása az Agrárszektoron olvasható!

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

agrárszektor

burgonya

élelmiszerhiány

infláció

gazdaság

válság