Gigaberuházás Mezőberényben: mutatjuk, mire költötték a 160 millió forintot

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás Mezőberényben: mutatjuk, mire költötték a 160 millió forintot

Teljesen felújítják az egyik óvodát a Békés megyei Mezőberényben; a város 160 millió forint európai uniós támogatást nyert el erre a célra - közölte az önkormányzat.

Azt írták, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből elnyert összegből teljesen átalakítják az épületet: nagyobbak lesznek a csoportszobák, kialakítanak öltözőket, mosó- és szárítóhelyiséget, valamint egy konyhát.

Emellett szigetelik a falakat és a padlószerkezetet, javítják a jelenleg beázó tetőhéjazatot, kicserélik a belső nyílászárókat, korszerűsítik az épület villamos rendszerét, energiatakarékos lámpatesteket használnak majd.

A projekt része az akadálymentesítés, parkolók kialakítása és egy napelemrendszer felszerelése is. Az intézmény 69 férőhelyes, jelenleg 61 gyermek jár oda, ezért kapacitásbővítést nem terveznek. A pályázat támogatási szerződése megszületett, most készítik el a kivitelezési és az engedélyes terveket, majd kiírják a közbeszerzési eljárást.

A felújítást 2025. március végéig kell befejezni

- írták.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

beruházás

mezőberény

óvoda

óvodafejlesztés