Gigaberuházás Mezőberényben: mutatjuk, mire költötték a 160 millió forintot

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás Mezőberényben: mutatjuk, mire költötték a 160 millió forintot

Teljesen felújítják az egyik óvodát a Békés megyei Mezőberényben; a város 160 millió forint európai uniós támogatást nyert el erre a célra - közölte az önkormányzat.

Azt írták, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből elnyert összegből teljesen átalakítják az épületet: nagyobbak lesznek a csoportszobák, kialakítanak öltözőket, mosó- és szárítóhelyiséget, valamint egy konyhát.

Emellett szigetelik a falakat és a padlószerkezetet, javítják a jelenleg beázó tetőhéjazatot, kicserélik a belső nyílászárókat, korszerűsítik az épület villamos rendszerét, energiatakarékos lámpatesteket használnak majd.

A projekt része az akadálymentesítés, parkolók kialakítása és egy napelemrendszer felszerelése is. Az intézmény 69 férőhelyes, jelenleg 61 gyermek jár oda, ezért kapacitásbővítést nem terveznek. A pályázat támogatási szerződése megszületett, most készítik el a kivitelezési és az engedélyes terveket, majd kiírják a közbeszerzési eljárást.

A felújítást 2025. március végéig kell befejezni

- írták.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

beruházás

mezőberény

óvoda

óvodafejlesztés