A Tesco, az Aldi és a Spar is bevallotta: ezek a termékek árstop nélkül sem drágulnak - itt a lista!

Pénzcentrum   
  Megosztom
A Tesco, az Aldi és a Spar is bevallotta: ezek a termékek árstop nélkül sem drágulnak - itt a lista!

Bár az októberi élelmiszer-infláció 40 százalékos volt, mégis rengeteg olyan termék van a magyar boltokban, amelynek az ára semmit sem változott egy év alatt. Az Auchanban több mint 3000 ilyen található, de a Spar és a Tesco is rengeteg ilyenről számolt be. A Pénzcentrum járt utána ennek a témának. 


 


 

A KSH legfrissebb adatai szerint a fogyasztói árak átlagosan 21,1 százalékkal voltak nagyobbak idén októberben, mint tavaly. Ezen belül ráadásul az élelmiszerinfláció mértéke nem kevesebb mint 40 százalékos volt. Persze, ez a nagy átlag, mint a Pénzcentrum korábban kiszámolta: az élelmiszerek között a félbarna kenyér majdnem 102 százalékkal kerül többe, mint egy évvel korábban, de a vaj, a trappista és a fehér kenyér ára is gyakorlatilag duplázódott egy év alatt - írta a lap cikkében.

A kormány élelmiszer-árstoppal igyekszik megfékezni a drágulást (legutóbb a krumplit és a tojást is belevették), ám ez, mint látható nem volt elégséges a drágulás letörésére. Kíváncsiak voltunk, hogy egyáltalán van-e még olyan termék a magyar boltokban, ami ugyanannyiba kerül, mint egy évvel korábban, ne adj' Isten olcsóbb. Hát, nem ilyen válaszokra számítottunk!

  • A Spar a lap kérdésére közölte, hogy a 2020-as és a tavaly novemberi árakhoz viszonyítva jelenleg 471 olyan termékük van, amelyek esetében vagy nem volt árváltozás, vagy ez 1% alatti volt.
  • A Tesco azt közölte, hogy kb. 100 olyan termék van a kínálatukban, amelynek nem változott az ára hosszabb ideje. Ilyenek az árstopos termékek, de a többi főképpen nem-élelmiszer, háztartási és elektronikai termékek is.
  • Az Auchanban pedig egészen pontosan 3244 olyan termék volt, amelynek az ára megegyezik a tavaly novemberi árakkal.
  • A Penny viszont röviden és tömören annyit közölt lappal:

Jelen gazdasági helyzetben sajnos nem tudunk ilyen terméket mondani, mivel mindennek emelkedett az ára.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

infláció

áremelkedés