Így újul meg a Balaton ikonikus, történelmi épülete: véghajrájába ért az építkezés az üdülővárosban

HelloVidék   
  Megosztom
Így újul meg a Balaton ikonikus, történelmi épülete: véghajrájába ért az építkezés az üdülővárosban

Véghajrájába ért a Tihanyi Bencés Apátság külső tereinek felújítása. A galéria átadását követően a külső terek megújításán dolgozik a Possibuild Kft. és a B&G Építő és Üzemeltető Kft. konzorciuma. A galéria és a külső terek felújítási munkálatait a Possibuild Kft., valamint a B&G Építő és Üzemeltető Kft. konzorciuma végzi. A kertet a Pagony Táj-és Kertépítész Iroda tervezte, Dr. Herczeg Ágnes vezető tervező irányításával.

A projekt során a változatlan, 300 négyzetméteres alapterületet úgy használtuk fel, hogy a leendőbeli kiállítások átláthatóbb terekben összpontosuljanak. Ennek elérése érdekében egyes válaszfalakat kiváltva, szénszálas műanyag elemeket helyeztünk el, ahol ez statikailag megengedett volt

- mondta el Ányosi Álmos, a Possibuild projektvezetője a magyarepitok.hu kérdésére.

Az elektromos és gépészeti felújítások lehetővé teszik, hogy magasabb biztonságtechnológia mellett színvonalasabb kiállításokat rendezzenek meg; ehhez a múzeum shop mögött kialakított páraszabályozott műtárgyraktár is hozzájárul.

A kiépített lamellás előtétfalak a modern kialakítás mellett, dekoratív, de nem hivalkodó látszatot keltenek. A kivitelezés során a födémszerkezet teljes feltárása és ezt követő szigetelése is megtörtént, orvosolva ezzel a korábbi beázásokból eredő problémákat.

A galéria födémszerkezete fölött kialakított rétegrend lehetővé teszi a parkolást az apátságban élő és tevékenykedő atyák, illetve az ide érkező vendégek számára. Mindamellett hasznos teret biztosít kültéri rendezvények lebonyolítására.

A kültéri bútorokkal újul meg a kerengő

A galéria Apátsági Rege Cukrászda felőli kijáratánál kiépítettek egy múzeum shopot, amelyben az apátság saját termékeit is megvásárolhatják az ide látogató vendégek.

A quadrum felújításánál szintén fontos szempont volt a tájegységi anyagok felhasználása, így a magaságyások fedköveit a környék mészkőbányáiból termelték ki és gyártották le

- fűzte hozzá a szakember.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

építkezés

tihany

tihanyi apátság

balaton

beruházás