Óriási bajban a magyarok százezrei, nincs mivel főzni: eltűntek az árstoppos gázpalackok

HelloVidék   
  Megosztom
Óriási bajban a magyarok százezrei, nincs mivel főzni: eltűntek az árstoppos gázpalackok

A hatósági áras pb-gázpalack csak elvben létezik, a gyártók ugyanis átnyergeltek egy másik kiszerelésre. Ez a probléma 800 ezer, zömében hátrányos helyzetű háztartást érint - közölte az RTL.hu.

Továbbra sem lehet hatósági áras palackos pb-gázt kapni. A kormány csak a 11,5 kilogrammos palackok árát fagyasztotta be még 2013-ban, de amióta elszálltak az energiaárak, nem forgalmaznak ilyen kiszerelést a szolgáltatók. Másmilyet igen, arra viszont nem vonatkozik az árstop - hangzott el az RTL Híradójában.

Kénytelen megvenni a kisebb, mégis jóval drágább palackot

A híradó által megkérdezett Sobloherné Bizderi Diána egyedül neveli a három gyerekét drávapiski otthonukban, mellette hat órában dolgozik. A tűzhely palackos gázról működik, az anyuka szerint kettő ilyen palack megy el egy hónapban, az a fizetésemnek a negyedrészét el is viszi.

A 10,9 kilogrammos palackért legutóbb csaknem nyolcezer forintot fizetett. A 11 és fél kilós 5175 forint lenne, mert az hatósági áras, csakhogy olyat nem kapni. Az asszony kénytelen megvenni a kisebb, mégis jóval drágább palackot.

Tavasszal a kormány azt ígérte, hogy fellépnek a trükközés ellen, de ez azóta sem történt meg. A kormány most a Híradóval azt közölte, hogy az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs a keddi, azaz a holnapi ülésén foglalkozik a témával.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gázpalack

energiaválság

áremelkedés

infláció