Teljesen kiszáradt a Velencei-tó, vagy nincs gond? Fotókon a szívszorító valóság

Portfolio   
  Megosztom
Teljesen kiszáradt a Velencei-tó, vagy nincs gond? Fotókon a szívszorító valóság

A Velencei-tó vízszintje némileg emelkedett az idei nyár végi rekord mélyponthoz képest, ám még most is jelentős mennyiségű víz hiányzik a tóból, amin az utóbbi hetek ködös, csapadékos időjárása is csak keveset segített. A Portfolio fotókon mutatja, hogy késő ősszel mi a helyzet a Velencei-tó partján.


 


 

Az agárdi vízmérce adatai szerint a tó vízszintje augusztus végén 50 centiméter közelében alakult, a vízügy honlapján 53 centiméteres legalacsonyabb vízszintet jeleznek az irányadó agárdi vízmércén. Az utóbbi hetek hűvösebb, ködös, csapadékos időjárása néhány centiméteres emelkedést hozott, ám így is sok víz hiányzik a tóból, melynek jelenlegi vízszintje 61-62 centi körül ingadozik.

Egyes képeken, különösen azokon a részeken, ahol normális vízállás mellett is sekély a tó, előbukkan a tómeder. Ilyen például a sokak által kedvelt strand a Velence Korzó előtt, egyes kisebb strandszakaszok, ahol "pancsolókat" alakítottak ki a gyerekeknek, illetve ilyenek a tó nádassal borított egyes sekélyebb részei, mely elsősorban a tó természeti kincseinek, a gazdag madár- és vízivilágnak ad otthont. (A nyári melegben a tó halállományának védelme érdekében gyakorta kellett oxigénnel dúsítani a vizet.

A napokban készített, késő őszi fotók mutatják, mi a helyzet a tóparton:

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

velencei-tó

vízszint

kiszáradás

vízhiány