Itt a kormány bejelentése: megszűnik a benzinárstop

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a kormány bejelentése: megszűnik a benzinárstop

Rendkívüli időpontban hirdetett sajtóeseményt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt Mol-vezér. A kormány bejelentése szerint azonnali hatállyal kivezetik a 480 forintos hatósági üzemanyagárat Magyarországon.

Mint az a rendkívüli Kormányinfón elhangzott, import nélkül nem megoldható az üzemaynagellátás, ez viszont csak úgy lehetséges, ha eltörlik itthon a hatósági árat.

Az import visszaállítása nem történik meg egyik napról a másikra, egy vagy két hónapot is igénybe vehet a bizalom visszaállítása a nemzetközi piacokon - mondta Hernádi Zsolt. A Mol-vezér hozzátette, jövő év közepére lehet újra stabil az ország üzemanyagellátása.

Megnyugtatok mindenkit, hogy az a káosz, ami kialakult az elmúlt időszakban, az ezekkel a lépésekkel megszűnhet

- zárta gondolatait Hernádi Zsolt.

Gulyás Gergely hozzátette, hogy jelen helyzetben csak az azonnali hatálybalépés lehetséges (cikkünk megjelenésével egy időben meg is jelent az erről szóló kormányrendelet), így 2022. december 07-én 23 órától már nem lehet a hazai kutakon a hatósági áron tankolni. Hernádi Zsolt a piaci árak kapcsán elmondta, jelenleg az irányadó ár

  • a 95-ös benzin esetében 641 forint,
  • a dízel esetében pedig 699 forint,

ettől természetesen az egyes kutakon lehetnek eltrések, hiszen az árképzés töltöállomásonként változó. Erről a Pénzcentrum friss cikkében olvashatsz részleteket.

Gulyás Gergely a tájékoztatón újságírói kérdésre elmondta, számítanak arra, hogy a benzinárstop eltörlése negatív hatást gyakorolhat az inflációra, ennek mértékére azonban nem tett említést a minisizter.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

benzin

benzinárstop

üzemanyag

hatósági ár

dízel

benzinkút

töltőállomás