Nem bírták tovább: 30 év után végleg bezár a vidék messze földön híres cukrászdája

HelloVidék   
  Megosztom
Nem bírták tovább: 30 év után végleg bezár a vidék messze földön híres cukrászdája

Januártól végleg lehúzza a rolót Győr egyik híres cukrászdája, a nádorvárosi Benedetto. Eltűnik a legendás sétálókehely - írta cikkében a Kisalföld.


 

Bezár januártól Győr egyik híres cukrászdája, a nádorvárosi Benedetto. Cseh István üzletvezető bő három évtized után kénytelen lehúzni a rolót a költségei drasztikus növekedése miatt. A múlt ködébe vész a városszerte kedvelt sétálókehely, a híres somlói galuskájuk, gesztenyepüréjük - írta a Kisalföld.

Nehéz volt meghozni a döntést, de muszáj volt bezárnom ebben a gazdasági helyzetben, főleg úgy, hogy nagyon bizonytalan a jövő

- indokolt Cseh István üzletvezető, aki Balogh Mártonnal együtt még 1986-ben nyitotta a cukrászdát.

Az alapanyagárak emelkedésével olyan összegeket kellett volna kiírnom az árlapra, amelyet nem lett volna szívem elkérni. Minden a kétszerese, háromszorosa lett. Csak egy példa: az E.On-nal új szerződést kellett kötnöm, amelynek értelmében novemberben kellett kifizetnem előre a januári, 650 ezer forintra nőtt villanyszámlát, miközben még nem tudhatom, kinyitok-e egyáltalán. Az utóbbi időben kifizetett villanyszámláim összege egymillió-kettőszázezerre rúgott. Ezt nem lehet kigazdálkodni egy kis cukrászdában, ahol 500-600 forintos termékeket árulok.

- tette hozzá a tulajdonos, aki szerint a cukrászdák a legnagyobb vesztesei lesznek a válságnak. Ahogy elmondta, hónapok óta csökkent a forgalmunk, mostanra körülbelül 20-25 százalékkal. Véleménye szerint

A Benedetto egyébként mindig a saját süteményeit árulta, híres volt somlói galuskájáról, gesztenyepüréjéről, egyedi tejszínéről.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

cukrászda

győr

infláció

gazdaság