Elkerülhetetlen a változtatás a magyar vidéken: nincs más út, hamarosan ez lehet a gyakorlat

Agrárszektor   
  Megosztom
Elkerülhetetlen a változtatás a magyar vidéken: nincs más út, hamarosan ez lehet a gyakorlat

A mezőgazdaságban - ezen belül is főként a növényvédelemben - számos új lehetőséget kínál a drónhasználat, amely javíthatja a kijuttatott hatóanyagok hatékonyságát, így költségmegtakarítást jelenthet a gazdálkodóknak.A Portfolio Agrárszektor 2022 konferencián a szakemberek többek között ezekre a kérdésekre keresték a válaszokat - számolt be róla az Agrárszektor.


 


 

A drónhasználatot lehetővé tévő hazai szabályozás már rendelkezésre áll, de még több fontos tényező is elengedhetetlen ahhoz, hogy a drónok a mezőgazdaságban elterjedjenek. A megfelelő eszközök mellett többek között szakképzett drónkezelők kellenek, illetve szükség van olyan engedélyezett növényvédő szerekre is, amelyeket drónokkal is ki lehet juttatni. De melyek lehetnek a mezőgazdasági drónhasználat legfontosabb szempontjai és a drónos növényvédelem milyen konkrét előnyöket nyújthat a növénytermelő gazdálkodóknak? Mekkora az érdeklődés a drónpilóta képzés iránt, és milyen lehetőségek rejlenek ebben az új eljárásban? A Portfolio Agrárszektor 2022 konferencián a szakemberek többek között ezekre a kérdésekre keresték a válaszokat - számolt be róla az Agrárszektor.

Amikor légi közlekedési témában kell megszólalnom, mindig a repülésbiztonság fontosságát szoktam hangsúlyozni

- mondta Keczer Máté, az ABZ Drone Kft. műveleti igazgatója és légiforgalmi irányító a Portfolio Agrárszektor 2022 konferencián. Miért fontos az, hogy ha valaki permetező drónt használ, hogy ismerje a vonatkozó jogszabályokat? Azért, hogy a repülésbiztonságot a legmagasabb szinten tartsa - mondta el a szakember, hozzátéve, hogy vannak azonban olyan esetek, amikor sérül ez az elv, a kockázati tényezők negatív irányba befolyásolják azt. A repülésbiztonság szempontjából két fő kockázati irány van: a földi és a légi kockázatok köre. Előbbihez tartozik például az, ha valaki úgy használ permetező drónt, hogy nem ismeri a vonatkozó szabályokat, veszélyeztetheti azokat a személyeket, akik nem vesznek részt benne. A légi kockázat pedig abból fakad, hogy a drónok légi járműnek számítanak, amelyek a légi közlekedés egyéb szereplőire is hatással vannak. A repülésbiztonság célja, ezen kockázati tényezők minimalizálása -tette hozzá az ABZ Drone Kft. műveleti igazgatója.

A permetező drónokra is vonatkozik az összes, hagyományos légi járműre is vonatkozó jogszabály, ugyanakkor számos növényvédelmi előírást is észben kell tartani a használatuk során

- emelte ki Keczer Máté.

A teljes cikk az Agrárszektoron olvasható, ITT!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

agrárszektor 2022 konferencia

agrárszektor

növényvédelem

mezőgazdaság