Újabb csapás érte a napelemeseket: erre nem sokan számítottak

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb csapás érte a napelemeseket: erre nem sokan számítottak

Újabb csapás érte a napelemeseket, hiszen a megjelent rendszerhasználati díjakról szóló rendeletből kiderül, hogy: nemcsak a 2024 után telepített lakossági napelemeknél szűnik meg az éves szaldóelszámolás lehetősége, hanem a régebbi rendszereket is átteszik havi elszámolásba.

Ahogy arról a Telex beszámolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) novemberi rendelete értelmében 2024-től a napelemesek közül senkinek nem lesz elérhető az éves szaldóelszámolás. Emiatt sokan foghatják a fejüket, hiszen a jövőben rengeteg háztartásnak kell majd újraszámolnia napelemes beruházása megtérülését, és újabb eszközök beszerzésére lehet szüksége ahhoz, hogy rendesen ki tudja használni a kiépített rendszerét

Nem számít sem új, sem meglepő lépésnek az állam részéről az éves szaldó kivezetése, hiszen a MEKH is hangsúlyozta a lapnak küldött válaszában, hogy:

uniós irányelvek írják elő az elmozdulást ebbe az irányba. Ez az elszámolás ugyanis hosszú távon „túl kedvező” volt a napelemeseknek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

napelem

magyar energetikai és közmű-szabályozási hivatal

díj

szaldó