Újabb csapás érte a napelemeseket: erre nem sokan számítottak

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb csapás érte a napelemeseket: erre nem sokan számítottak

Újabb csapás érte a napelemeseket, hiszen a megjelent rendszerhasználati díjakról szóló rendeletből kiderül, hogy: nemcsak a 2024 után telepített lakossági napelemeknél szűnik meg az éves szaldóelszámolás lehetősége, hanem a régebbi rendszereket is átteszik havi elszámolásba.

Ahogy arról a Telex beszámolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) novemberi rendelete értelmében 2024-től a napelemesek közül senkinek nem lesz elérhető az éves szaldóelszámolás. Emiatt sokan foghatják a fejüket, hiszen a jövőben rengeteg háztartásnak kell majd újraszámolnia napelemes beruházása megtérülését, és újabb eszközök beszerzésére lehet szüksége ahhoz, hogy rendesen ki tudja használni a kiépített rendszerét

Nem számít sem új, sem meglepő lépésnek az állam részéről az éves szaldó kivezetése, hiszen a MEKH is hangsúlyozta a lapnak küldött válaszában, hogy:

uniós irányelvek írják elő az elmozdulást ebbe az irányba. Ez az elszámolás ugyanis hosszú távon „túl kedvező” volt a napelemeseknek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

napelem

magyar energetikai és közmű-szabályozási hivatal

díj

szaldó