Felforgatta az infláció az ingatlanpiacot: mutatjuk, milyen házakat venne most a legtöbb magyar

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Felforgatta az infláció az ingatlanpiacot: mutatjuk, milyen házakat venne most a legtöbb magyar

A koronavírus-járvány alatt teljesen megváltozott a lakást, otthont keresők igénye. Ebben az időszakban felértékelődtek a természetközelibb ingatlanok, az agglomerációban és a külvárosban elhelyezkedő házak. A brutálisan elszálló infláció szintén sokat formált az ingatlanpiacon: a tendencia szerint most egészen más lakások lettek népszerűek. Hogy melyek? Mutatjuk! 

A rezsicsökkentés változásának bejelentése és a megugró infláció, az élelmiszerárak és az üzemanyag drágulása változtatott az ingatlanpiaci folyamatokon. A járvány alatti tömeges kiköltözési hullám alábbhagyott, a magas rezsiszámláktól tartva többen elgondolkodtak a visszaköltözésen, hiszen például egy rezsibarát panellakásnak jóval kiszámíthatóbbak a fenntartási költségei, mint egy családi háznak

- mondta el a Magyar Nemzetnek Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője.

Ahogy a portál írja, azok, akik a fővárosból települteki, főként Pest megye, Fejér megye, Komárom-Esztergom megye, illetve a Velencei-tó és persze a Balaton környékén található településekre mozdultak, ahonnan ingázással, szerencsésebb esetben távmunkával könnyedén megoldják a mindennapokat. A szakember szerint, ez már úgy tűnik, mindez a múlté. Abban, hogy a panelek ismét keresettebbek lettek, elsősorban alacsony fenntartási költségük játszik szerepet. Olyannyira, hogy az ingatlanközvetítő hálózat értékesítési adatai alapján a panellakások esetében tovább gyorsult a piac.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

lakáspiac

ingatlanpiac

koronavírus-járvány

infláció

agglomeráció

panel

panel lakások