Elképesztő, mi vár a magyarokra jövőre: nyakunkon maradhat a magas infláció?

Portfolio   
  Megosztom
Elképesztő, mi vár a magyarokra jövőre: nyakunkon maradhat a magas infláció?

Ahogy a Portfolio írja, az első becslések szerint az év végére 25% fölé kerülhet a pénzromlási ütem, az infláció csak a jövő év elején tetőzik, a 2023-as éves átlagos infláció pedig 17,5-19,5% között alakulhat. Mint írták, úgy tűnik, legkorábban jövő év decemberében láthatunk újra 10% alatti éves árindexet, a jegybanki célsáv újbóli elérése pedig legkorábban 2024 második negyedévében következhet be. Tehát még minimum egy év extrém magas inflációs környezettel nézünk szembe.

Ahogy a portál írja, vannak az inflációra ható pozitív tényezők, de bőven vannak felfele mutató kockázatok is. Jelenleg nem elhanyagolható annak a veszélye, hogy a magyar gazdaság egy tartósan magas inflációs időszakba lép. Ez a forgatókönyv elkerülhető, de ehhez őszintén szembe kell nézni a tényekkel, és elfogadni, hogy az infláció letörése ma már nem valósítható meg fájdalommentesen, csak reálgazdasági áldozatok árán lehetséges az árstabilitás újbóli elérésére. Kiemelték azt is

Mi áll a hazai magas infláció mögött? Miért magasabb nálunk, mint a legtöbb régiós országban és miért fog lassabb ütemben mérséklődni, mint máshol? A Portfolio teljes cikkében kiderül, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

portfolio

infláció

magas infláció

áremelkedések

pénzromlás