Beütött az orvoshiány: a szentesi kórház szülészetét bezárják januártól

HelloVidék   
  Megosztom
Beütött az orvoshiány: a szentesi kórház szülészetét bezárják januártól

Ahogy a Telex.hu beszámolt róla, a szentesi kórház hivatalos közleményben közölte szerdán, hogy január 1-től a szülészet-nőgyógyászati osztályon a fekvőbetegek ellátása átmenetileg szünetel. Ahogy a lap írja, a kórházról csak jó véleménnyel lévő édesanyák hónapokon át próbáltak orvosokat Szentesre hívni, ezt internetes kampánnyal és nyilvános demonstrációval is támogatták. 

Mint írják, ezután a Szentesi szülészetért nevű Facebook-csoport oldalán 2022. december 21-én megjelent a kórház hivatalos közleménye, amely szerint 2023. január 1-től a fekvőbetegek ellátása az osztályon szünetel, a betegeket, illetve a kismamákat Hódmezővásárhelyre, Szegedre és Kecskemétre irányítják át, a szállításukat az Országos Mentőszolgálat végzi. A kórház saját oldalán kiadott közlemény szerint az osztály bezárásának oka a szakorvosok hiánya. Mint írták, Dr. Bugyi István Kórház hirdetésekben már hónapok óta keresett osztályvezető főorvost és szakorvosokat, úgy látszik, hiába.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szentes

kórház

szülészet

osztálybezárás

orvoshiány