Elképesztő fogás: több mint 60 kilogrammnyi kábítószert találtak a rendőrök Szegeden

MTI   
  Megosztom
Elképesztő fogás: több mint 60 kilogrammnyi kábítószert találtak a rendőrök Szegeden

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai mintegy 62 kilogrammnyi kábítószert találtak egy szegedi mélygarázsban parkoló autóban, a drog becsült értéke 367 millió forint; a bíróság az ügyben elrendelte egy férfi letartóztatását - közölte a rendőrség.

A KR NNI nemzetközi bűnözés elleni főosztályának szegedi osztálya a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal és a Készenléti Rendőrség bevetést támogató osztályával közösen tavaly december 29-én fogott el egy 47 éves szegedi férfit, aki - a gyanú szerint - a lakóhelyén különböző típusú kábítószerekkel látta el kiterjedt vásárlói körét.

A férfi elfogásakor egy nejlonzacskóból amfetamin és kokain került elő. A férfi zsebében volt egy - mint később kiderült - rendszám nélküli autó kulcsa, a járművet a rendőrök egy közeli társasház mélygarázsában találták meg egy rendőrkutya segítségével, tele kábítószerrel.

Az autóban három csomagban kokain, négy csomagban MDMA tabletta, nyolc csomagban amfetamin, míg 46 csomagban marihuána volt - írták a közleményben. A kokain és a tabletták egy-egy kilogrammot nyomtak, az amfetamin 8 kilogrammot, a növényi törmelék pedig több mint 50 kilogrammot.

A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke meghaladja a 367 millió forintot

- közölték.

A nyomozók "vagyonvisszaszerzés keretén belül" a férfitől lefoglaltak három gépkocsit és húsz nagy értékű karórát, összesen 20 millió forint értékben. A KR NNI szegedi nyomozói a 47 éves férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amit az ügyészség indítványára, a bíróság el is rendelt.

A férfi a kábítószerbirtoklás tényét nem tagadta, az azzal való kereskedést viszont igen

- közölték a police.hu oldalon.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

készenléti rendőrség nemzeti nyomozó iroda

kábítószer

szeged