Több mint 630 milliós bővítés a vidéki autóipari gyárban: erre költik az ingyenpénzt

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Több mint 630 milliós bővítés a vidéki autóipari gyárban: erre költik az ingyenpénzt

Európai uniós támogatás segítségével, 632 millió forintos gyártási kapacitásbővítést hajtott végre Székesfehérváron az automatizálással és prototípus-fejlesztéssel foglalkozó, elsősorban autóipari gyártók gyártósoraira célgépeket tervező és gyártó Amplio Automatika Kft.


 


 


 

Közleményük szerint a 284,68 millió forinttal támogatott projekt célja a gyártási-beszállítási kapacitás bővítése volt, ennek érdekében a társaság gyártóeszközöket és szoftvereket szerzett be, valamint vállalatirányítási rendszert alakított ki.

A 2011-ben alakult, automatizálással és prototípusfejlesztéssel foglalkozó Amplio Automatika Kft. elsősorban autóipari gyártók gyártósoraira tervez és gyárt célgépeket.

A 85 embert foglalkoztató cég a nyilvános adatok szerint 2020-ban 2,17 milliárd forint nettó árbevétel mellett 595 millió forint adózott eredményt ért el, míg 2021-ben 2,27 milliárdos nettó bevétel mellett 439 milliós nyereséget realizált.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bővítés

székesegyház

ipar