Itt a lista: ezek a legdrágább irányítószámok a vidéki ingatlanpiacon

Pénzcentrum   
  Megosztom
Itt a lista: ezek a legdrágább irányítószámok a vidéki ingatlanpiacon

A Budapest V. kerületében található 1051-es irányítószám a legdrágább a magyar lakáspiacon, míg vidéken a Zamárdiban található 8621-es postai címen mérik a legborsosabb áron a lakóingatlanokat, számolt be róla a Pénzcentrum. Ennek mentén a legfrissebb, hivatalos tranzakciós adatok alapján mutatjuk, melyek Magyarország, illetve Budapest legdrágább irányítószámai,

Mivel Magyarországon több ezer postai irányítószámot használunk (a Posta hivatalos listája itt érhető el), így meglepően részletes képet kaphatunk a vizsgálattal. A Pénzcentrum ezúttal arra volt kíváncsi, melyek Magyarország, illetve a főváros legdrágább irányítószámai. Mint írták, Azt érdemes leszögezni, hogy irányítószámonként jelentős eltérést mutat a rendelkezésre álló adatmennyiség (összesítésünk valós lakáspiaci tranzakciók alapján készült), ami torzíthatja a képet. És akkor nézzük a legeket.

A vidéki lakáspiac legdrágább irányítószámai

A 2022 II. negyedévére vonatkozó adatok alapján a Pest megyei, illetve balatoni irányítószámok uralják a legdrágább vidéki irányítószámok mezőnyét.

A képzeletbeli dobogó legfelső fokára a 8621-es, Zamárdiban található irányítószám fért fel, itt a lakóingatlanok átlagos négyzetméerára 1 195 470 forint. Érdekesség, hogy az országos listát tekintve ez az egyetlen olyan vidéki irányítószám, amely felfért a top 25-ös élmezőnybe. Irányítószám szerinti bontásban amúgy a vidéki lakáspiacon jóval nagyobb a fajlagos átlagárak leszakadása, a 25-ös vidéki toplista utolsó helyén ugyanis már "mindössze" 685 326 forint lett az átlagos fajlagos ár.

A dobogó második helyén Siófok áll 8600-as irányítószámmal 551 640 forintos átlagos négyzetméterárral. Őt követi Balatonlelle 8638-as irányítóval 544 506 forintos négyzetméterárral. A negyedik helyen van Balatonfüred 8230-as irányítószámmal és 542 614 forintos négyzetméterárral. Ötödik helyen pedig Balatonkenese 8174-es irányítószámmal és 530 940 fotintos átlagos négyzetméterárral.

További részletek a teljes cikkben olvashatók, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vidék

irányítószám

legdrágább irányítószámok

lakáspiac