Durva, ami a hazai benzinkutakon történik: lassan a fél ország ide jár tankolni

HelloVidék   
  Megosztom
Durva, ami a hazai benzinkutakon történik: lassan a fél ország ide jár tankolni

Egyre többen járnak át a határ menti telpülésekből Romániába és Szlovákiába tankolni. Néhány hónapja még fordított volt a helyzet, azóta viszont durván megemelkedtek itthon többek között az üzemanyagárak is, így fordult a kocka.

Nemrég még a Szlovákiában élők lépték át a déli határt, hogy olcsóbban tankolhassanak, ám most úgy néz ki, fordult a kocka, és egyre több magyar rendszámú autó jelenik meg a szlovák oldalon található benzinkutakon az infostart.hu szerint.

A határ menti Kübekházáról szinte minden autós átjár a román oldalra, ha kiürül a tank, írja a Blikk. Mivel a Mol romániai kútján körülbelül 120 forinttal olcsóbban lehet tankolni, mint idehaza, még az önkormányzat mikrobuszát is Romániában tankolják meg. Az üzemanyagon így egy pár kilométeres kitérővel 5-6000 forintot lehet spórolni.

Molnár Róbert, a település független polgármestere azt mondja a lapnak, hogy az üzemanyag-ársapka idején legfeljebb csak a nagyobb bevásárlásokat intézte Kübekháza lakossága a határon túl,

ám amióta jóval 600 forint fölött van itthon a benzin literje, a dízel a 700-at verdesi, az egész falunak jobban megéri az a néhány kilométer a romániai Mol-kútig.

A Cargopedia adatai szerint, míg Magyarországon 626,4 forint a benzin literenkénti ára, Romániában csak 509,3 forint. A dízel árában is több mint 100 forintos különbség van.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

üzemanyag

tankolás

románia

szlovákia

benzin

árstop

kübekháza