Erre készül a a Magyar Posta: kiderült, mi lesz a tömeges bezárások után a dolgozókkal

HelloVidék   
  Megosztom
Erre készül a a Magyar Posta: kiderült, mi lesz a tömeges bezárások után a dolgozókkal

Most a 24.hu cikkéből kiderült, hogy a tömeges bezárások után a Magyar Posta eddig hány embert bocsátott el a munkahelyéről, milyen ütemben tervezik lebonyolítani a csoportos létszámleépítést.

Ahogy a HelloVidék is írt róla, a Magyar Posta tavaly októberben jelentette be, hogy ideiglenesen szünetelteti 366 postahivatal működését, az irányítási és a szolgáltatási területekről pedig 300 munkavállalót elküldenek. Azóta több posta újranyitott, Oláh Lajos (DK) pedig rákérdezett a gazdaságfejlesztési miniszternél, hol tart a a meghirdetett csoportos létszámleépítés. Az ellenzéki politikus arra volt kíváncsi, hogy eddig a cég hány embert bocsátott el a munkahelyéről, milyen ütemben tervezik lebonyolítani a csoportos létszámleépítést?

A 24.hu azt írta, hogy a kérdésekre Nagy Márton helyett államtitkára, Fónagy János válaszolt. Az államtitkár azt írta, hogy a Magyar Posta Zrt. tavaly november 8-án kinevezett menedzsmentje

Erről az Üzemi Tanácsot már tájékoztatták.

A lap megjegyezte, hogy Fónagy János arról nem írt, hogy hány embert küldtek már el, de jelezte, a cég vezetői ismét fellülvizsgálják az irányítási-szolgáltatási szervezetek tekintetében a hatékonyságjavítási lehetőségeket és később döntenek a szükséges intézkedésekről.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter novemberben Balczó Barnabást jelölte ki a Magyar Posta Zrt. új elnök-vezérigazgatójának. Ő korábban dolgozott a Miniszterelnökségen, 2016 óta a társaság felügyelőbizottsági elnöke, az MFB Invest vezérigazgatója volt. A miniszter azt várja tőle, hogy tegye fenntarthatóvá, teljesen újítsa meg a társaság belső működését

- jegyezték meg.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

magyar posta

létszámleépítés