Földgázt talált a MOL ezen a településen: nyárig beindulhat a kitermelés

HelloVidék   
  Megosztom
Földgázt talált a MOL ezen a településen: nyárig beindulhat a kitermelés

Helyszíni terepbejárást tartottak a Somogy megyei Csokonyavisontán, ahol a MOL földgáz kitermelését végezné, írja a Sonline. A helyszínbejárásra, valamint a gazdákkal és a polgármesterrel való egyeztetésre azért volt szükség, mert a már meglévő földgázkúthoz vezető úton a MOL szilárd burkolatot tervez, illetve a tervek szerint idén nyárig beindítanák a kitermelést.

Csokonyavisonta közösségi oldalán osztotta meg a hírt, hogy a falu polgármesterének és az érintett gazdákkal, valamint a MOL szakemberei a részvételével, helyszíni terepbejárást tartottak a GB-11-es számú, már meglévő feltárt földgáz kúthoz vezető 0582-es út nyomvonalán.

Az egyeztetés következő állomásaként megtekintették az elindított fúrási munkálatokat. A régi vasúti töltésen kialakított szilárd burkolatú út már elkészült, azon haladva jutottak el a kijelölt munkaterületig. Az egykori középkori erdőcsokonyai templom (a képen balra fával borított terület) romjai mellett kialakított munkaterületen már láthatóak a fúrótorony alapozási munkálatai.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

földgáz

mol

somogy megye

csokonyavisonta

helyszínbejárás

kitermelés