Borsos az ára, mégis hiánycikk: vadásszák a gyógyszertárakban a betegek ezt a készítményt

HelloVidék   
  Megosztom
Borsos az ára, mégis hiánycikk: vadásszák a gyógyszertárakban a betegek ezt a készítményt

Egyre több helyen olvasható, hogy egy eredetileg a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére szolgáló készítményt a fogyókúrázók rohamosan felvásárolják. A legnagyobb gond az, hogy így a cukorbetegek sem juthatnak hozzá a gyógyszerhez. Néhány debreceni gógyszertárban is azt a választ kapta a haon.hu, hogy hónapok óta nem érkezik az injekcióból.


 


 

Sokan keresik a készítményt, de sajnos régóta nem szállítanak hozzánk belőle. Ha nagyon ritkán kapunk is, akkor egy-egy darabot, ami aggodalomra adhat okot. Folyamatosan leadjuk a rendelést, de rendszerint visszadobja a rendszer. Megjósolni sem lehet, meddig tart ez az állapot

– fogalmazott a Haon érdeklődésére egy Csapó utcai gyógyszertárban dolgozó. Kiemelve, a készítmény teljes ára csaknem 35 ezer forint, ha van rá szakorvosi javaslat, akkor hozzávetőleg 10 ezer forintért hozzá lehet jutni.

A közösségi oldalon több olyan csoportot hoztak létre, ahol a cukorbetegek megbeszélhetik a problémáikat. Nem kellett sokáig keresgélni hasonló bejegyzésekért:

Sziasztok! Mindenki vigyázzon, ugyanis sok fogyókúrázó cukros/inzulinos csoportokban vadásznak információkra. Többnyire az érdekli őket, hogy hol kapnak cukorbetegeknek szánt gyógyszert, injekciót, jómagam is buktattam már le ilyen embert.

A bejegyzésre számos reakció, megjegyzés érkezett, amik alapján arra lehet következtetni, hogy a készítmény valóban hiánycikk, és azok sem jutnak hozzá, akiknek nagy szükségük lenne rá.

A témával kapcsolatban Késmárky András orvosigazgató, a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportjának (DEKOM) a vezetője leszögezte,

Az orvosigazgató elmondta, a diétázók egyáltalán nincsenek tisztában azzal, milyen súlyos következményekkel néznek szembe.

Mellékhatásként felléphet emésztési zavar, hányinger, hányás, hasmenés és gyomorhurut. Továbbá, ha valaki az előírtnál több adagot vesz be, szakorvos nem ellenőrzi, hogy az egyén szervezete hogyan reagál az injekcióra: mellékhatásként felléphet hajhullás, illetve a nem rendeltetésszerű használat pajzsmirigydaganathoz is vezethet

– hangsúlyozta a szakember.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyógyszer

hiány

cukorbetegség

ii-es típusú diabétesz

injekció

fogyókúrázók

gyógyszerhiány