Figyelem, ez minden nyugdíjast érint: kiderült az is, kiknek járhat a plusz havi pénz

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem, ez minden nyugdíjast érint: kiderült az is, kiknek járhat a plusz havi pénz

Jó tudni még, hogy a  az év eleji, 15 százalékos nyugdíjemelés természetesen a 13. havi nyugdíjra is érvényes lesz.

Szentkirályi Alexandra péntek reggel a közösségi médiában jelentette be a hírt.

Jó hír a nyugdíjasoknak: Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi nyugdíjjal. A megszokottnál három nappal hamarabb kezdődik a februári nyugdíjak, és azzal együtt a 13. havi emelt összegű nyugdíj postai kézbesítése.

Szentkirályi Alexandra elmondta, mivel a postások egyszerre viszik ki a nyugdíjat és a 13. havi nyugdíjat, így jelentős összegű készpénzzel kell, hogy dolgozzanak, ezért több időre van szükség a kézbesítéshez. Mint mondta, azoknál nincs változás, akik banki utalással kapják a nyugdíjat.

A kormányszóvivő hozzátette: Az év eleji, 15 százalékos nyugdíjemelés természetesen a 13. havi nyugdíjra is érvényes.

nyugdíjak, és azzal együtt a 13. havi emelt összegű nyugdíj postai kézbesítése.

Kiknek jár a 13. havi nyugdíj?

A folyósító Magyar Államkincstár tájékoztatása szerint tizenharmadik havi nyugdíjra az jogosult, aki 2022 legalább egy napján, valamint 2023 januárjában öregségi nyugdíjban, özvegyi nyugdíjban, árvaellátásban, szülői nyugdíjban vagy mezőgazdasági járadékban részesült.

Ha a tizenharmadik havi nyugdíjra, illetve tizenharmadik havi ellátásra jogosult személy még a juttatás kifizetése előtt, 2023. január hónapban elhalálozik, a juttatás felvételére jogosult lesz a vele közös háztartásban együtt élt házastárs, gyermek, unoka, szülő, nagyszülő és testvér egymást követő sorrendben, e személyek hiányában az örökös veheti fel az ellátást a halál napjától vagy a hagyatéki végzés jogerőssé válása időpontjától számított egy éven belül.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nyugdíj

13.nyugdíj

infáció

gazdaság