Nem csillapodnak az indulatok Debrecenben: családosok tiltakoznak az épülő gyár ellen

24.hu   
  Megosztom
Nem csillapodnak az indulatok Debrecenben: családosok tiltakoznak az épülő gyár ellen

Korábban már a HelloVidék is beszámolt arról, hogy Debrecen város határa mellett létrehozott gazdasági övezetben hatalmas akkumulátorgyárat terveznek építeni. Az indulatok továbbra sem csillapodnak, rengetegen tiltakoznak a gyár építése ellen. Sokan féltik a gyermekeik és saját egészségüket, életüket. 

Ahogy arról a 24.hu beszámolt, a szükséges környezetvédelmi engedélyt a beruházás indításához még nem adta ki a szakhatóság, de már gőzerővel folynak a földmunkák az 5300 lakosú Mikepércs közvetlen közelében fekvő területen.

Az önkormányzat épületét bezártuk. Olyan település vagyunk, ahonnan mindenki Debrecenbe jár dolgozni. Alig vannak adóbevételeink, ezért spórolnunk kell a rezsivel. Ezen a télen ideiglenesen itt van az irodánk, a jegyzővel és a kollégákkal a tetőtérben kaptunk helyet

- magyarázta Tímár Zoltán polgármester a portálnak, miért az óvodában beszélgetnek az említett CATL-beruházásról. Mint mondja nagyot fejlődött a település az elmúlt években: megduplázódott a lakosságszám, új utcákat nyitottak, és annyi fiatal család költözött ide a városból, hogy plusz épületre lenne szükség a bölcsődés és az óvodás korú gyerekek elhelyezéséhez.

Ahogy a lap írja, főként kisgyermekes vagy már nagyobb családokat menedzselő anyukák, szülők, családok fogtak össze. Sokan levélben is üzentek a polgármesternek. A település lakóit összefogó Facebook-csoportban egyre-másra jelentek meg a posztok a CATL-ről, együtt tiltakoznak a gyár építése ellen. A polgármester a lapnak azt mondta, a gyáralapításról ő is a hírekből értesült. A CATL magyar képviselői novemberben látogattak először a településre. Akkor azt állították, hogy még nincs meg a környezeti hatástanulmány. Pár napra rá aztán jött a meglepés, hogy valójában már be is adták.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mikepércs

gyár

akkumulátorgyár