Kiraboltak egy Covid mintavételi állomást: milliókat vittek el a debreceni tolvajok

MTI   
  Megosztom
Kiraboltak egy Covid mintavételi állomást: milliókat vittek el a debreceni tolvajok

Lopás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség két olasz és egy magyar állampolgárságú férfi ellen, akik Debrecen belvárosában loptak el milliókat egy covid mintavételre használt konténerből - közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség. 

Közleményük szerint az idősebb olasz állampolgárságú elkövető évek óta Debrecenben él, egy autószervizben végzett alkalmi munkát, ahol megismerkedett az ott dolgozó magyar férfival.

Munkájuk során megtudták, hogy egy konténerben kialakított covid mintavételi pontot fognak elhelyezni Debrecen belvárosában. A két férfi ismerte a konténer belső elrendezését, az ajtót nyitó kódot és azt is tudták, hogy a bevételt egy széfben tárolják, amit két-három hetente ürítenek. Elhatározták, hogy betörnek és megszerzik a bevételt

- jelezte az ügyészség.

Azt írták, az olasz férfi felhívta a gyermekkori barátját, aki a bűncselekmény elkövetése céljából 2021. október 29-én Olaszországból Magyarországra utazott, majd együtt terepszemlét tartottak.

A debreceni vádlott az elkövetéshez autót, ruházatot, cipővédőt és maszkot is biztosított olasz társainak, akik másnap késő este a helyszínre mentek. Az ajtót nem tudták a megismert kóddal kinyitni, ezért letépték a falra szerelt dobozt, kifeszítették belőle a kulcsot. A polcra erősített széfet a polccal együtt kiszakították és magukkal vitték egy debreceni telephelyre, ahol felfeszítették a széfet és az abban lévő, több mint 2,2 millió forint készpénzt ellopták

- tájékoztatott az ügyészség megjegyezve, hogy a fiatalabb olasz elkövető másnap visszautazott hazájába és a megszerzett pénzt is magával vitte, majd felélte. A sértett lopással okozott kára nem térült meg, így bejelentette kártérítési igényét. A debreceni rendőrök a nyomozás során két autót és mobiltelefont is lefoglaltak.

A Debreceni Járási Ügyészség a szabadlábon védekező, tettüket beismerő elkövetőket nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja, amit a két olasz férfi társtettesként, magyar társuk pedig bűnsegédként követett el. A két külföldivel szemben felfüggesztett börtönbüntetést, egyikükkel szemben Magyarország területéről történő kiutasítást, a helyi férfival szemben pedig végrehajtandó börtönbüntetés, és pénzbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség

- zárul a közlemény.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debreceni járási ügyészség

covid mintavételi pont

konténer

debrecen

hajdú-bihar megye