Van mitől tartani a szakértő szerint: a debreceni akkumulátorgyár lesz a leghatalmasabb közel s távol

HelloVidék   
  Megosztom
Van mitől tartani a szakértő szerint: a debreceni akkumulátorgyár lesz a leghatalmasabb közel s távol

Hétszer többet termelne, háromszor nagyobb lenne, és három és félszer annyian dolgoznának a CATL kínai cég Debrecenbe tervezett gyárában, mint a németországiban – mondta az RTL Híradónak Faluvégi Balázs, a társadalom és környezettudatos befektetések szakértője. Hozzátette, hogy a magyarországi gyár több szempontból is a világ, Európában pedig egyértelműen a legnagyobb lenne.

Bár a magyar kormány rendre arra hivatkozik, hogy a németországi Türingia tartományban a helyiek lelkesen fogadták a gyárat, miközben a Debrecen közelében élők hevesen tiltakoznak, Faluvégi szerint a nagyobb gyár nagyobb kockázatot is jelent.

Ugyanis annak ellenére, hogy a német és a magyar határértékek hasonlóak, abban már különbség lehet, hogy ezeket hogyan tartatják be. A gödi Samsung-gyárnál például kiderült, hogy évekig nem mérték rendesen ezeket

– tette hozzá.

Az Arnstadtban átadott kínai CATL akkumulátorgyártó társaság első európai üzemét tekinti meg a mai nap folyamán Papp László, debrecen polgármestere és Barcsa Lajos, szerintük így lecsillapíthatják itthon a kedélyeket. Megnézzük Németország zöld átállásának mintaberuházását, írták ki a közösségi médiában.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

catl

debrecen

akkumulátorgyár

faluvégi balázs