Van mitől tartani a szakértő szerint: a debreceni akkumulátorgyár lesz a leghatalmasabb közel s távol

HelloVidék   
  Megosztom
Van mitől tartani a szakértő szerint: a debreceni akkumulátorgyár lesz a leghatalmasabb közel s távol

Hétszer többet termelne, háromszor nagyobb lenne, és három és félszer annyian dolgoznának a CATL kínai cég Debrecenbe tervezett gyárában, mint a németországiban – mondta az RTL Híradónak Faluvégi Balázs, a társadalom és környezettudatos befektetések szakértője. Hozzátette, hogy a magyarországi gyár több szempontból is a világ, Európában pedig egyértelműen a legnagyobb lenne.

Bár a magyar kormány rendre arra hivatkozik, hogy a németországi Türingia tartományban a helyiek lelkesen fogadták a gyárat, miközben a Debrecen közelében élők hevesen tiltakoznak, Faluvégi szerint a nagyobb gyár nagyobb kockázatot is jelent.

Ugyanis annak ellenére, hogy a német és a magyar határértékek hasonlóak, abban már különbség lehet, hogy ezeket hogyan tartatják be. A gödi Samsung-gyárnál például kiderült, hogy évekig nem mérték rendesen ezeket

– tette hozzá.

Az Arnstadtban átadott kínai CATL akkumulátorgyártó társaság első európai üzemét tekinti meg a mai nap folyamán Papp László, debrecen polgármestere és Barcsa Lajos, szerintük így lecsillapíthatják itthon a kedélyeket. Megnézzük Németország zöld átállásának mintaberuházását, írták ki a közösségi médiában.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

catl

debrecen

akkumulátorgyár

faluvégi balázs